Podle odhadů se nový iPhone prodává výborně

Podle analytiků jsou prodeje nového iPhonu 6s v porovnání s modelem z minulého roku ještě lepší. Máte už svůj iPhone 6s?

Ačkoli oficiální čísla se dozvíme až v úterý, Fortune se zeptal předních analytiků na jejich odhady o prodejích nového iPhone 6s. Všichni odhadli velmi pozitivní čísla. Zatím máme k dispozici akorát výsledek z prvního víkendu, což bylo 13 milionů prodaných kusů iPhonu 6s a 6s Plus. To je zlepšení o necelou třetinu oproti minulému roku, kdy modelů 6 a 6 Plus bylo ve stejném časovém období prodáno i tak rekordních 10 milionů kusů.

Průměrný odhad analytiků je na necelých 49 milionech prodaných kusů za poslední čtvrtletí tohoto roku, což je o 10 milionů více, než byly skutečné prodeje minulý rok ve stejném časovém období. Nicméně odhady pro první čtvrtletí příštího roku se v porovnání s minulým modelem liší už minimálně. Za zvýšené prodeje v prvním čtvrtletí po vydání nového iPhonu může hlavně Čína, kde je toto zařízení extrémně populární a letos byla poprvé hned v první vlně zemí, kde byl prodej spuštěn.

V tabulce níže můžete vidět odhady prodejů jednotlivých analytiků v milionech kusů – modře jsou zobrazení profesionální analytici, zeleně ti amatérští.

tableprodeje

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. oktáva Reply

    se docela divím, přece jen tam těch vylepšení moc neproběhlo

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *