Firma HTC představila klon iPhonu

Firma HTC včera představila svůj nejnovější model smartphonu HTC One A9. Stojí 399 dolarů a silně se inspiruje designem iPhonu.

A9 disponuje pěti palcovou obrazovkou, velikostně je tedy přesně mezi iPhonem 6s (4,7 palců) a iPhonem 6s Plus (5,5 palců). Tloušťka smartphonu je 7,26 mm, opět přesně něco mezi dvěma novými iPhony. iPhone 6s je tlustý 7,1 mm a iPhone 6s Plus 7,3 mm.

Na zadní straně obsahuje stejné pásy a stejnou odstávající kameru. Hliníkové tělo je dostupné v několika barevných variantách, které, stejně jako design zařízení, jsou nápadně podobné iPhonu. HTC se však brání tím, že to oni jako první přišli s takovým vzhledem zařízení a Apple s iPhonem 6 okopíroval je. Ať je pravda jakákoli, všichni už si ho spojují s Applem.

Podoba není jen v externím vzhledu. A9 pohání nejnovější verze Androidu Marshmallow a 1.5GHz Snapdragon 617 procesor, až 3GB RAM a 13MP fotoaparát. Přední kamera má 4MP. Paměť zařízení může být s microSD kartou rozšířena až na 2TB. Dále čtečku otisků prstů.

Každopádně HTC One A9 není přesná replika. Podporuje například RAW snímání, což iPhone ne. Je však otázkou, zda běžný uživatel RAW využije, jedná se spíše o vychytávku pro fotografické nadšence.

Oproti iPhonu má také jinak tvarované tlačítko home a jinak umístěné konektory na spodku zařízení. Je na nich ovšem vidět, že je nenavrhoval Apple, podle kterého musí být vše designově dokonalé – na One A9 jsou naaranžované lehce nesymetricky.

V ČR bude dostupný od 2. listopadu za 14 777 Kč u Vodafonu. Další prodejci ho budou mít k dispozici později.

camera

speaker

zdroj: 9to5macmacrumorstheverge

This article has 2 comments

  1. Menty Reply

    HTC A9, které je kopií iPhone 6, který je kopie HTC M7 a M8, stejně jako tyto kopie, určitě za koupi nestojí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *