Intel se údajně spojil s Applem, bude dodávat čipy pro iPhone 7

Podle zprávy z VentureBeat se výrobce procesorů Intel spojil s Applem. Má vyvinout a později možná i dodávat 7360 LTE modem čipy pro iPhone 7. Sestavil za tímto účelem tým o více než 1000 lidech.

iPhone 6s a iPhone 6s Plus běží na čipech Qualcomm 9X45 LTE. Intel doufá, že bude svoje čipy dodávat aspoň části iPhonů, které půjdou do produkce příští rok. Momentálně všechny čipy pro iPhony vyvíjí Qualcomm.

Předpokládá se, že čipy 7360 LTE od Intelu půjdou do výroby do konce tohoto roku a do zařízení se začnou implementovat příští rok. Společnost prý vidí ve spolupráci s Applem klíč pro jejich budoucnost na mobilním trhu. Apple samozřejmě požaduje ohromný objem produkce, Intel proto bude muset najmout více než 1000 nových zaměstnanců.

Nicméně dohoda ještě nebyla uzavřena. Apple momentálně čeká, zda je Intel schopný splnit všechny jejich požadavky. Další možností, proč dohoda ještě nebyla uzavřena, je to, že v sázce není jen vývoj čipů ale i dalších technologií.

Podle VentureBeat je možné, že Apple plánuje vytvořit pro iPhone 7 zcela nový systém, který bude kombinovat jak AX procesory, tak LTE modem čipy. To by zvýšilo rychlost zařízení a zlepšilo životnost baterie. Čip by díky tomu také byl menší, takže by šla použít třeba větší baterie.

Apple by tedy mohl vyvinout čip a Intel by měl na starost produkci za použití jejich 14 nanometr procesu. Momentálně ji má na starost Samsung spolu s TSMC, ale ti používají 20 nanometr proces. Intel je tedy schopný čipy vyrobit precizněji. Dokonce momentálně pracuje na 10 nanometr procesu, o což má Apple velký zájem.

Každopádně nic z toho zatím není potvrzeno a nejspíš nebude, dokud Apple oficiálně neoznámí iPhone 7.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *