Apple expanduje se svými Apple Story do Indie

Zákazníci v Indii se brzy dočkají svých prvních Apple Store. Bude to ve spolupráci s lokálním řetězcem s elektronikou Croma, kde Apple chystá „obchody v obchodu“.

Vypadá to, že spolupráce Applu s Cromou bude mít za výsledek malé Apple Story, které se budou nacházet uvnitř obchodů Crome.

Bude se jednat o prodejny v Maladu, Juhu, Oberoi Mall, Phoenix Mall, Ghatkoparu a jeden v Jayanagaru. Obchody budou mít rozměr cca 120 – 150 metrů čtverečních.  

„Jsme nesmírně rádi, že se Apple rozhodl do Indie s Apple Story přijít.“ Řekl Avijit Mitra, CEO sesterské společnosti Cromy Infiniti Retail. „Tyto obchody budou odpovídat globálnímu standartu a nabídnou zákazníkům celou škálu Apple produktů“.

Každý obchod bude obsluhován speciálně proškoleným personálem a najdeme v něm dřevěné stoly, světelné doplňky a výlohy s produkty, stejně tak jako ve všech jiných kamenných Apple Storech. Podle zprávy je toto rozhodnutí Applu, prodávat přes obchodního partnera, způsob, jak oslovit místní zákazníky bez nutnosti byrokratického vyjednávání.  

Apple údajně plánuje se svými obchody do Indie vstoupit už delší dobu. První diskuze započaly v roce 2013.

Oznámení přišlo jen týden poté, co se CEO Applu Tim Cook setkal s indickým premiérem Narendra Modim. Diskutovali o možných investicích v zemi.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *