Univerzální vyhledávač pro novou Apple TV

API univerzálního vyhledávače Apple TV bude otevřené pro všechny streamovací služby. Vedle velkých služeb jako Netflix se tedy můžou objevit i ty menší, což by mohla být dobrá zpráva pro Českou republiku.

Apple TV 4. generace přijde na trh tento měsíc a kromě přístupu do App Storu, který umožní použití Apple TV i jako herní konzole, bude mít vylepšené rozhraní pro komunikaci se streamovacími službami, které pro ni zajišťují videoobsah. V základu se jedná o pět těch největších – Netflix, Hulu, Showtime, HBO a iTunes.

Nicméně výkonný ředitel Applu Tim Cook potvrdil informaci, že vyhledávač videoobsahu bude otevřený i ostatním streamovacím službám. To by mohla být dobrá zpráva pro uživatele z menších zemí včetně ČR stejně jako poskytovatelů videoobsahu z těchto zemí, protože služby jako Netflix či Hulu v nich většinou dostupné nejsou.

Vlastní vyhledávač má pak fungovat napříč těmito platformami – může např. zjistit, jestli nějaká řada vašeho oblíbeného seriálu není v některé službě zdarma či zda nevyšla někde jinde dřív.

Apple TV 4. generace bude stát 149 dolarů za 32GB verzi a 199 dolarů za 64GB verzi.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *