Apple přemýšlí, že v roce 2017 změní technologii svých displejů

Před pár dny se dostala na veřejnost zpráva, která uvádí, že Applu bude v roce 2016 dodávat většinu displejů Japan Display (JDI). Původně se předpokládal Sharp, ale ztratil přízeň Applu. Stalo se tak po tom, co se rozhodl několik posledních let upřednostňovat čínské prodejce. Zpráva dále uváděla, že Apple přemýšlí pro iPhone 7 (nebo iPhone 8) o kompletní změně svých displej technologií.

V roce 2016 nicméně bude pokračovat úzká spolupráce s JDI. Role Sharpu zůstane velmi malá. Změnila by to jen dohoda s Foxconnem, který plánuje továrny Sharpu koupit.

Zamýšlená změna technologie displejů pro rok 2017 je však zajímavá. Apple by se kvůli podpoře luxusnějších displejů mohl vrátit k GG (glass-on-glass), kterou využíval dříve. Existují některé spekulace, že iPhone 7 by byl měl displej bez okrajů. To by vyžadovalo technologii GG.

Další možnost, kterou Apple údajně aktivně zkoumá, je AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode).  Podle zpráv z Japonska má ovšem obavy z životnosti takovýchto displejů.

Apple nicméně několik vychytávek AMOLED displejů vynaleznul. Podle zprávy z května 2014 vlastní 24 patentů týkajících se jen této technologie, není proto její použití zcela nereálné. Zvládne však Apple AMOLED displeje vylepšit natolik, aby je mohl použít už v roce 2017, je ve hvězdách.

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *