Nová Apple TV bude podporovat jen dva bluetooth kontrolery zároveň

Na konferenci „Hey Siri“ byla představena čtvrtá generace Apple TV, která bude nově obsahovat App Store. Díky tomu na ni budou moct vývojáři poprvé vytvářet hry a jiné aplikace. Platforma jako Apple TV se zdá přirozeně vhodnou na hraní multiplayer her, ale vypadá to, že k ní půjdou připojit jen dva bluetooth kontrolery zároveň a celkem tři bluetooth zařízení.

Lidé ze serveru TouchArcade se spojili s vývojáři, kteří vlastní Apple TV Developer Kit, aby na zařízení otestovali limity multiplayer hratelnosti. Ti zjistili, že k Apple TV jdou vedle Siri Remote připojit jen dva kontrolery.

To znamená, že na Apple TV budou moct hrát zároveň jen tři hráči. Při pokusu připojit víc jak dva kontrolery se první vždy odpojí.

Upřímně, jsme docela zklamáni. Právě se nám ozval jeden z vývojářů, co měl to štěstí získat Apple TV Developer Kit (radši ho nebudeme jmenovat) že vyrazil a koupil MFi kontrolery s touhou udělat party hru pro 8 lidí. Tenhle sen se rychle rozplynul, když zjistil, že Apple TV bude vedle základního Siri Remote podporovat připojení jen dvou externích bluetooth ovladačů.

Limitace bluetooth zařízení se však nevztahují na iPhone, který může být taky použit jako ovladač v multiplayer hrách. Nicméně implementovat do her podporu ovládání přes iPhone je pro vývojáře mnohem složitější.

Všechny tvOS hry musejí podporovat dotykové pokyny pro Siri Remote, takže většina her by přes iPhone měla fungovat. Hráči ovšem chtějí hrát na MFi kontrolerech a ne iPhonu. Rozhodnutí Applu nutit vývojáře vytvářet hry s podporou dotykového ovládání bylo v minulosti dost kritizováno. Hry jsou tím limitovány na velmi jednoduchá schémata.

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *