Viceprezident Applu: Apple Music nemíří okamžitě na vysoká čísla

Eddy Cue poskytl rozhovor londýnskému Evening Standard. Mluvil o Apple Music i roamingových poplatcích.

Eddy se nejdříve vyjádřil o hudebním festivalu Apple Music Festival, kde vystoupili mimo jiné např. Pharrell Williams či Florence + The Machine a který se právě v Londýně konal. Ocenil výkon zúčastněných interpretů a také londýnské publikum – pokud by se podle něj akce konala v New Yorku nebo v Los Angeles, tak by nenabyla tolik globálního rozměru.

FlorenceWelch PharrellWillams_0

Hlavním účelem festivalu byla propagace Apple Music, hudební streamovací služby od Applu. Ta byla spuštěna přibližně před třemi měsíci a právě to je časový úsek, během kterého je služba novým uživatelům poskytnuta zdarma. Hodně uživatelů právě nyní, po třech měsících bezplatného užívání, službu opouští. Podle Eddyho je ještě příliš brzo na to situaci hodnotit a navíc podle něj Apple ani nepočítá s tím, že by se jeho hudební služba začala ihned masivně využívat – tvrdí, že je to spíš běh na dlouhou trať a je vděčný, že tolik uživatelů mělo zájem službu vůbec vyzkoušet.

apple-wwdc-2015_2265

Po skončení rozhovoru si také postěžoval na obrovské roamingové poplatky. Jeho firma se prý dokonce snaží dohodnout jejich snížení, nicméně je potřeba o tom přesvědčit velké množství lidí. Existují nepotvrzené zprávy o tom, že Apple může spustit vlastního virtuálního operátora. Také pracuje na vývoji SIM karet a spustil službu iPhone Upgrade Plan, která nabízí zakoupení iPhonu na splátky a je vlastně alternativou k dotovaným telefonům od operátorů.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *