Apple vymýšlí chytrý prsten „iRing“

Vypadá to, že zprávy, které mluvily o tom, že Apple vyvíjí zařízení „iRing“ byly založeny na pravdě. Americký úřad průmyslového vlastnictví dnes zveřejnil patent, patřící Applu, popisující zařízení, které by se dalo nasadit na prst a obsahovalo by mikrofony, senzory pohybu, systém haptické odezvy, biometrické senzory a dokonce malý display.

Patent je nazvaný „Metody pro počítačový systém v prstenu“. Zařízení má využívat zvukové, pohybové a dotykové inputy, pomocí kterých by se daly ovládat větší digitální zařízení, například iPhone či Apple TV.

Zařízení je více méně podobné Apple Watch, jen v mnohem menší. Mezi technologie popisované v dokumentu patří například Force Touch a Taptic Engine. Podporovalo by všechny běžné bezdrátové možnosti přenosu dat, tedy Wi-Fi, telefonní síť, Bluetooth a NFC, což je technologie, která je v dokumentu zajímavě popsána. Apple zde popisuje její využití například při posílání peněz – stačilo by si s někým potřást rukou. V takovémto konkrétním případě by se pokyn aktivoval hlasovým inputem, člověk by prostě řekl „Potřesením rukou se Stevem souhlasím s tím, že mu dávám 20 dolarů“. Tím samým způsobem by se daly posílat zprávy.

Co se týče výrobních materiálů, Apple popisuje jak drahé kovy typu zlato a platina, tak třeba silikon.

Další potenciální využití prstenu mluví o ovládání chytrých domácích spotřebičů, některých systémů v autech, sběr GPS dat, přijímání hovorů a podobně.

Je těžké říct, zda Apple skutečně plánuje produkt uvést na trh. Nevypadá to však nereálně, miniaturní nositelná zařízení jsou teď populární. To důležité, co však z dokumentu vyplývá, je další využití Apple Watch a to k Apple Pay, komplexnějšímu HomeKit, CarPlay a ovládání video her. V nejbližší budoucnosti se tak nejdříve dočkáme ještě širšího využití Apple Watch, a pak možná prstenu.

Patent byl podán k registraci v dubnu 2015 a jako své tvůrce uvádí Marcose Regise Vescova a Marcela van Osa.

iring1

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

  1. LOL_guy Reply

    Nevim proc, ale prijde mi to hrozne vtipny :DD

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *