Apple Music, iTunes Movies a iBooks přicházejí do Číny

Apple dnes oznámil významné rozšíření jejich digitální služeb na čínský trh. Snaží se tím vyhovět tamní poptávce.

Čínští uživatelé poprvé dostanou přístup ke katalogu písniček Apple Music, který obsahuje například tamní hvězdy Eason Chan, Li Ronghao, JJ Lin a G.E.M, stejně tak jako celosvětově známé interprety jako Taylor Swift a Eda Sheerana. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Vedle hudby uvádějí iTunes Movies, ve kterém najdou filmy jak hollywoodské, tak čínské. Pomocí iBooks dostanou přístup k placeným i bezplatným knihám.

„Čínští uživatelé milují App Store a udělali z něj největší obchod s aplikacemi na světě.“ řekl Eddy Cue, viceprezident Applu pro internetový software a služby. „Jedno z jejich hlavních přání bylo rozšířit nabídku služeb a tak jsme nesmírně rádi, že jsme jim to mohli umožnit“.  

Tří měsíční zkušební doba Apple Music v Číně začíná 30. září. Po skončení této nabídky budou uživatelé platit 10 RMB měsíčně za jeden účet či 15 RMB za účet rodinný.

iTunes Movies bude nabízet i lokální blockbustery od studií jako jsou Bona, Huayi Brothers a 1905. Na oslavu dnešního spuštění Apple nabízí film „The Taking of Tiger Mountain“ zdarma.

I iBooks Store bude mít lokální nabídku. Uživatelé zde najdou například v zemi velmi populární knihy „Big Head Son & Little Head Dad“ od Zheng Chunhua a „The Family Belongings of Chinese People“ od Ma Hongjie.

Čína se v krátké době stala vedle Severní Ameriky a Evropy pro Apple hlavním prodejním regionem. Tento rok zemi zařadila i mezi první vlnu prodejů nového iPhonu 6s.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *