Apple překonal svůj rekord, během víkendu prodal 13 milionu kusů iPhonů 6s

Nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus je venku jen pár dní a už láme rekordy – prodalo se jich nejvíc v historii zahajování prodeje iPhonů.

„Prodeje iPhone 6s a iPhone 6s Plus jsou naprosto fenomenální, zdaleka překonaly všechny minulé zahajovací víkendy.“ řekl CEO Applu Tim Cook. „Zpětná vazba zákazníků je neuvěřitelná, milují Live Photos a 3D Touch, proto se nemůžeme dočkat, až 9. října uvedeme iPhony do dalších zemí.“

Firma uvedla, že prodeje uskutečněné do soboty 26. budou zahrnuty ve čtvrtém fiskálním roce 2015. Od neděle 27. pak budou zahrnuty v prvním fiskálním roce 2016.

S 13 miliony prodanými kusy během prvních tří dnů Apple překonal loňský rekord 10 milionů pro iPhone 6 a iPhone 6s Plus. Letošní rok měl však od loňského jedno eso: Čínu.

Prodeje iPhonů v Číně neuvěřitelně rostou a tak firma zemi zařadila mezi první vlnu zahájení prodeje. Zařízení se prodávalo také v Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Hong Kongu, Japonsku, Novém Zélandě, Portoriku, Singapuru, UK a USA.

Apple několikrát o blížícím se prolomení rekordu informoval. Prodeje uspokojí Wall Street, kde se investoři báli, že mobil nebude obsahovat dostatek vylepšení, aby přilákal zákazníky.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *