Problémy s iOS 9 na starších zařízeních

Někteří uživatelé hlásí problémy s aktualizací na nový operační systémem iOS 9. Proběhla u vás aktualizace v pořádku?

Podle současných informací to vypadá, že většina uživatelů zvládla svoje zařízení aktualizovat bez problémů. Určitě celkový proces aktualizace probíhá lépe, než tomu bylo v případě iOS 8 – tehdy mělo problémy s aktualizací mnohem více uživatelů. Nicméně podle Charlieho Browna, technologického experta webu Cybershack, se „v době sociálních sítí každá sebemenší skupina nespokojených uživatelů stává skupinou důležitou“.

Pokud problém při aktualizaci nastane, jedná se většinou o jeden ze dvou následujících – buď proces aktualizace pokaždé v průběhu selže a uživatel je nucen ho opakovat nebo se zařízení při začátku aktualizace prostě zasekne. První problém je podle Browna způsoben přetížením serverů, druhý zase většinou nastává na starších zařízeních.

Jeden z uživatelů se za pomocí vydal do Apple Storu. Tam mu zaměstnanci Applu po třech hodinách řekli, že může svůj iPhone buď vrátit do továrního nastavení a přijít tím o nezálohovaná data nebo počkat na opravu aktualizace, na níž technici Applu prý intenzivně pracují. Nicméně například některé bugy, které nastávaly při aktualizaci systému na iOS 8, nebyly odstraněny nikdy.

12027778_1615466082050111_1097424522151163431_n

Každopádně jinak probíhá proces aktualizace velmi dobře a v současnosti používá nejnovější systém již přes 16 % iOS zařízení, což je číslo, ke kterému se konkurenční Android v nejnovější verzi 5 dostával spoustu měsíců a jeho aktualizace 5.1 se k tomuto číslu se svými 5 % zařízení po půl roce od vydání ani zdaleka nepřiblížila.

Zdroj: reuters.com

This article has 10 comments

  1. TomasCZ Reply

    Take mi nejde aktualizovat. Pise mi to vyhledavani aktualizace a nic se nedeje. Mam 5s

  2. Michaela Reply

    Mam 4S a aktualizace proběhla bez problému. Mam ji uz asi 4 den a nemuzu si zatim na nic stěžovat. Jedine co nas zarazí ze přítel ma také 4S a jemu jeste aktualizace nebyla nabídnuta.

  3. Jan Hronek Reply

    Došlo k „zaseknutí“, restart pomohl. Mám 6+

  4. fero Reply

    iphone 5c mne to nejde vypisuje ze sa vyskytla chyba!!!! co s tym???

  5. Vlado Reply

    Aktualizácia prebehla v poriadku ale na ikone nastavenia mi stále svieti „1“ že si mám urobiť aktualizáciu softvéru. No po stlačení na ikonu mi telefón napíše že mám najnovšiu verziu iOS 9. Co s tým ?

  6. Jakub Reply

    Servus, mam mensi dotaz, po instalaci 9.0 mi zacalo safari hlasit, ze se nemuze pripojit k zabezpecenemu serveru. Tato chyba se vyskytla pouze pri nacitani googlu, zkusil jsem reset sitovych nastaveni, reset telefonu, otevrit stranku pomoci primeho dns. Navic nefunguje ani aplikace youtube. Nelze prehrat videa a nezobrazuje ani covery. Nic nepomohlo, ani update na 9.0.1. Nemate s timto nejakou zkusenost? Predem diky

  7. Evca Reply

    Bez problemu, na iphonu 6 to tedy trvalo dele nez na ipadu air, ale predpokladam, ze to bylo tim, ze jsem to na iphone instalovala v obchodaku na vytizenejsi wifi 🙂

  8. Pierre Reply

    Pod devítkou mi nešlapou některé legálně zakoupené aplikace – konkrétně třeba Handy Safe – což mě dost štve 🙁
    Navíc máme s manželkou jedno apple ID a jeden iCloud – a co jsme aktualizovali na devítku, tak když jsem s ní, tak hovory jednomu vyzvánějí oběma a když jí pošlu SMSku, tak se mi obratem vrátí jako od ní…a někdy se jí ani nezobrazí … prostě na prd (oba máme iPhone 5S)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *