Aktualizovali jste Váš iPhone na iOS 9? Jaký je Váš názor?

S novými funkcemi iOS 9 slibuje zlepšení výkonu a snížení spotřeby baterie. Jak se ale zdá, ne všichni uživatelé jsou s novou verzí iOS spokojeni. Spousta uživatelů potvrzuje, že nový iOS update způsobuje zpomalení, hlavně tedy u iPhonu 5 a 4s. Některé telefony se zasekávají už při startování telefonu, s čímž si uživatelé dělají největší hlavu. 

Když si uvědomíme to, že iOS 9 podporuje ty samá zařízení jako iOS 8, je docela důležité, aby iOS 9 fungovalo co nejlépe na všech zařízení a nejen na těch nejnovějších, které již mají rychlejší A7 a A8 procesory. 

Dejte nám vědět do komentářů, jestli máte problémy, nezapomeňte se také zmínit, jaké zařízení používáte, ať už je to iPhone, iPad nebo snad iPod. Pro uživatele, kteří s tímto mají problém, doporučujeme, aby zkusili standartní resetování zařízení, než-li byste museli  obnovovat ze zálohy. Toto funguje mnoho uživatelů, když se stane něco nečekaného při aktualizaci. Jinak by bylo asi lepší zdržet se této verze a počkat, až Apple zveřejní aktualizaci z důvodu toho, že hodně uživatelů testující beta verze nového iOS 9.1 říkají, že je stabilnější než současné iOS 9.0.

V přiloženém videu můžete vidět porovnání iOS 8.4.1 s novým iOS 9 u iPhonů 4s, 5, 5s a 6 Plus. 

zdroj: 9to5mac

This article has 22 comments

  1. PP Reply

    – V stredu som nainštaloval iOS 9, ale hneď v ten deň som sa vrátil na iOS 8.4.1.
    – Ihneď po prvom spustení som postrehol že je nový iOS menej stabilný a menej svižný ako iOS 8.4.1
    – Takže radšej si počkám na iOS 9.1.

    – iPhone 5c (A1507)

  2. PetrPM Reply

    iOS 9 funguje na iPhone 4s vcelku skvěle. Jediný problém pozoruji v plynulosti. Je cítit drobne prodlení u některých animací a spouštění App. Ale není to úplně vždy. Takže záleží zřejmě na momentálním zatížení procesoru a RAM. Ale jinak přínos značný.
    Ještě jsem ne otestoval vše z nového, ale chování klávesnice je příjemné, kdy se při CapsLocku změní všechna písmena na velká či malá. Také jsou zřejmě jiné mezery mezi klávesa moc protože se na klávesnici lépe píše.
    Multitaskong také v pohodě, pro mne i zajímavější a přehlednější. Ale hlavně při přechodu mezi App v Multitaskingu, tak si telefon více pamatuje kde jste v predchozi App byli. Třeba u 8.4 když jsem opustil Facebook, tak mne to většinou po návratu hodilo zpět na úvod příspěvků. Nyní se vracim tam kde jsem predtím ukončil.
    Také úspora baterie je citelná. Po zapnutí úsporného režimu, to trochu omezi efekty, pevne stanoví vypínání displaye po 30s , vypne aktualizace a dalsi veci běžící na pozadi, ale tyhle jsem aspon ja mel i driv rucne povypínané, takze pro mne jen zjednodušení a vyšší efektivita.
    Jinak při focení či videu necítím žádné problémy.
    Také poznámky dostaly novy face. Nebo spíše členění na Vaše poznámky, na poznámky ve sdílených zařízeních či Gmailu atd. Ale nemam poznámky aktualizované, protože mají mít ješťe další změny, ale pouze při používání OS Capitan iMacu, a tam mám zatím stále Yosemite.
    Sklamalo mne asi jediné, že Siri stále nemá ještě češtinu. Přitom Polština tam opět je. Nevíte čím se to řídí?
    Jinak za mne tedy zatím spokojenost, o nic jsme nepřišel, naopak ziskal, a zásadní negativa nezaznamenal.

    • PetrPM Reply

      Ještě jedna věc, dobrá vychytávka, pokud vás spuštěná App přesměruje do jiné (mail, Messenger ATD) tak vlevo nahoře místo signálu a operátora se obě vím odkaz pro návrat do předchozí App ze které jste odešli. Drobnost ale mne potěšila.

  3. Petr s Reply

    Trochu mi vadí nová grafika klavesnice – horší čitelnost. Víte někdo, kde se dá najít, která zařízení jsou připojena pres osobní hotspot? Najdu jen kolik a ne která… Jinak zatím v pohodě. 5s

  4. Pepa Reply

    Zdravim vas chtel bych se zeptat jak to mam udelat a stáhnout si ios9 do iPhone 4s dekuji moc

  5. Zsolika Reply

    Pri vyhladavani v telefonnom zozname mrzne vyhladavanie.

    Stalo sa to aj Vam?
    Dakujem
    Z

  6. Peťo Reply

    Mám 6 plus a iOS 9 používam druhý deň a postrehol som asi len to, že sa mi s ním pracuje oveľa lepšie, žiadne sekanie, spomalenie absolutne nič. Tým chcem vyjadriť 100% spokojnosť. Zatiaľ … 🙂

  7. Dodo.SVK Reply

    Mám iPhone 6 Plus a nový iOS 9 mu padne ako uliaty telefón je rýchly nové vychytávky sú super. A zdá sa mi že aj batéria vydrží viac ako z predošlým iOS a to sa mi páci a to som ešte nemal zapnutý ten režim staminy a batéria za deň klesla na 71% po mojom prebudení, čo je viac než uspokojivé.

  8. Jakub Reply

    mohol by mi niekto poradit ako sa vratit spat do 8.4.1 lebo 9 mi nevyhovuje dakujem za radu

  9. Filip Reply

    Mne to vyhodí v iphonu app store, safari a face timev keď zmením nastavenia polohy alebo čas zamknutia obrazovky. 6

  10. Rasto Reply

    iOS 9 mi ide pomalšie najlepší softvér aký kedy bol, bol iOS 7 od iOS 8 sa to kazí … Stále horšie a horšie …. iPhone 5

  11. lukas Reply

    ios 9 pracuje skvele . som velmi spokojny !!! vpodstate je telefon zase o niečo viac inteligentnejsi.
    lukas iphone 6

  12. Luko Reply

    iOS9 je výrazně pomalejší na iPhone5. Animace se sekaji, dokonce jsem zvedl hovor, ale telefon to nepoznal a dal zvonil a vibroval a hovor už byl přitom aktivni. iOS9 na iPhone 5 určitě nedoporučuji.

  13. Drabi Reply

    Vychytávky síce pekne ale mne na IPhone 6Plus uuuuplne zle. Sekanie,veľa krát nejde upozornenie na správu,whatsapp,email ani nehovorím. Vačšinou ani nepípne 😳 ked dám 2x Home tlačítko aby som sa prepol na inú spustenú aplikáciu tak to trvá sekundu az dve kým sa vôbec ponuka zobrazi a skrolovanie medzi aplikáciami je strašne trhavá. Batéria ma lepšiu vydrž musim uznať ale za mna celé zle,radšej menšia vydrž ale vyladený systém 😒😡

    • Liimetka Reply

      Plne s Tebou suhlasim, mam rovnake problemy.

  14. Jozef Reply

    Mam Iphone 6 plus ,Iphone 5s na tých fici iOS 9 v pohode ale co ma mrzí mam aj iPad 2 a tam je to úplne zle.Zasekava vypína a ked hrám nejakú hru tak úplne zamrzne, co sa pri 8.4.1. povedať nedá.A to som ešte zvedavý ako mi bude fičať Mac-tiež bude nový soft.

  15. Danda Reply

    NEAKTUALIZOVAT! Přeházel mi fotky náhodně jak se mu chtělo, přestal fungovat foťák. Tedy, přestal ukládat fotky pořízené při zamknutém telefonu. Facebook začal ztišovat mp3 hrající z offline knihovny a z neznámých důvodů opět zhlasuje hudbu cca 40%. Nic příjemného pokud máte sluchátka.

    Vlastím iP6 64gb iOS 9.0.1

  16. Bubin Reply

    Verze OS 9 mi prijde podstatne rychlejsi a stabilnejsi, vydrz na baterlu cca o 8 hodin vice.
    Iphone 5s

  17. Miro Reply

    Niektoré aplikácie prestali fungovať,vniektorých sa nedajú spustiť videa,dlho trvá načítavanie aktualizácii, citlivosť displeja sa zhoršila Slovenské aplikácie buď nefungujú alebo majú problémy.

  18. Liimetka Reply

    Pouzivam iPhone 6 plus, nechodia mi zvukove notifikacie/alerty upozornujuce na nove spravy (ci uz sms, whats up, telegram, fb messenger). Mnoho aplikacii padne ihned po zapnuti, telefon zamrza.

  19. Maros Reply

    Mám iPhone 6 a po aktualizácii nefunguje vyhľadávanie
    Kontaktov. Niekedy ide ale vačšinou nie.

  20. Marek Reply

    Mám iphone 4S aktualizoval som si ho na ios 9.1
    Su s nim mensie problemy ohladom oneskorenia animacii, spomalene nacitanie aplikacii npr. Facebook, youtube, safari, hudba
    Rad by som to vratil na 8.4.1 alebo 7
    Vedeli by ste mi poradit ako to vratim ?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *