Víme, kolik Apple vydělá na každém prodaném iPhone 6s

Podle analitiků z Merill Lynch vydělá Apple na každém kusu prodaného iPhone 6s více než 500 dolarů (12 000 Kč). Uvedl to dnes BussinessInsider.

Investiční banka odhaduje, že komponenty iPhone 6s stojí Apple 234 dolarů, což je o trochu více než odhadovaných 200 – 247 dolarů u iPhone 6.

Částka, ke které v Merrill Lynch došli, počítá jen s odhadovanou cenou komponentů a nezahrnuje náklady na práci, výzkum, vývoj, softwarové licence, dopravu, marketing a jiné věci. 64GB iPhone 6s se bude prodávat za 749 dolarů.

Největší část nákladů, 127 dolarů, připadá na polovodičové komponenty, včetně 64-bitového procesoru A9, který Apple stojí odhadem 25 dolarů. Různé senzory jako Touch ID a NFC modul dávají dohromady okolo 22 dolarů a 64GB flash úložiště pak 20 dolarů.

Nejdražší součástka iPhone 6s je Retina HD display s 3D Touch technologií, stojí okolo 50 dolarů. “Další komponenty jako obrazovka, fotoaparát a baterie jsou dalších 33 dolarů“ udává BussinessInsider.

iPhone-6s-bill-of-material-Merril-Lync-chart-001

Lehké zvýšení nákladů na díly jsou očekávané. iPhone 6s je zbrusu nové zařízení a používá modernější, ještě neozkoušené technologie.

Časem se dodavatelé Applu zdokonalí ve výrobním procesu a cena součástek půjde dolů.

Nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus přijde na pulty dvanácti vybraných zemí 25. září.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *