Iniciativa Applu „Project Titan“ negativně ovlivňuje vývoj produktů Tesla Motors

Počet zaměstnanců opouštějících výrobce elektromobilů Tesla Motors za podobným projektem Applu začíná negativně ovlivňovat jejich budoucí vývoj produktů. Zjistil to server Appleinsider.

Applův nábor zaměstnanců Tesla Motors začíná mít velký dopad na schopnost značky držet krok s vývojem budoucích automobilů. Řekl to serveru Appleinsider důvěryhodný zdroj z průmyslu. Tesla chystá po velkém množství odkladů tento měsíc představit dlouho očekávaný Model X.

Není známo, jestli plány Applu měly nějaký dopad na vývoj Model X. Představení verze Model S sedan také předcházela řada odkladů a zpoždění. Pro dále chystaný Model 3, cílený na masovou spotřebu, může být příběh úplně jiný. Zatím je datum odhalení stanoveno na konec roku 2017, ale již kolují nějaké náznaky tradičního zpoždění.

Apple má údajně tisíc zaměstnanců pracujících na projektu Titan, spoustu z toho přímo z Tesla Motors. Získal od nich především manažery a výrobní inženýry.

V únoru zakladatel Tesla Motors Elon Musk odhalil, že Apple nabízí 250 000 dolarů v bonusech zaměstnancům Tesly, aby přestoupili do jejich firmy. Nabídku jich podle něj přijalo jen pár.

To se teď však změnilo a jedná se o hotový exodus zaměstnanců z Tesly do Applu.

Tesla Motos je mladá a křehká firma. Finanční krizi z roku 2008 přežila jen díky státním dotacím, a to i navzdory miliardovým injekcím Elona Muska. Hype kolem jejich elektromobilů střídá realita, kdy zákazníci musí na automobil čekat několik měsíců a někdy se nedočkají vůbec.

Proto není podle zdroje v budoucnu vyloučená akvizice Tesla Motors Applem.

Musk přiznal, že se v minulosti několika jednání s Applem účastnil. Na otázky ohledně možné akvizice vždy mediím sdělil „že si nemyslí, že se to stane“ nicméně o fámy o této možnosti žijí dál. Přidala k tomu i skutečnost, kdy byl Musk spatřen na afterparty udělování Oscarů ponořen v intenzivní konverzaci s šéfem designu Applu Jony Ivem.

Podle některých lidí ale akvizice není pravděpodobná. Apple má k velkým nákupům averzi (výjimku tvořily snad jen Beats), zaměstnanců už od Muska přetáhnul dost a navíc Tesla Motors většinu patentů zveřejnili veřejnosti.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

  1. rychlik Reply

    Bude lepší když Tesla zůstane sama. Na to má až moc dobrá auta, aby se museli nechat zaprodat..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *