Jak dlouho trvá plně nabít Apple Pencil?

Nový stodolarový stylus Apple Pencil, který byl představen na středeční konferenci, toho má v sobě víc, než se na první pohled může zdát.

Když necháme stranou design a funkce, „tužka“ se nabíjí pomocí Lightning portu iPadu Pro, prvního svého druhu na iOS zařízení.

Podle Applu stačí k půl hodině provozu jen třicet sekund nabíjení. Podle toho můžeme zhruba vypočítat, že k plnému nabití bude třeba něco mezi šesti až osmi minutami. Je to však jen odhad, Apple na svých stránkách kapacitu baterie Apple Pencil neuvádí.

Je třeba také vzít v potaz, že nabíjení se většinou po dosáhnutí osmdesáti procent zpomalí. Je to tak například u iPhonů a iPadů.

IMG_0664

Apple tvrdí, že plně nabitý Apple Pencil poskytuje dvanáct hodin používání, což je dost působivé. Ne však v porovnání s velmi vychvalovaným stylusem FiftyThree, který vydrží neuvěřitelných devadesát dní.

FiftyThree stylus také obsahuje na svém konci gumu, to Apple Pencil ne. Avšak iPro Pro dokáže přijmout imput z Apple Pencil a prstů najednou.

Co se týče nabíjení skrze Lightning portu, je to poprvé, co Apple vyrobil příslušenství, které lze nabíjet pomocí interní baterie iOS zařízení.

Jak je u Applu zvykem, Lightning konektor je lehce prodloužený, aby šel používat i když bude iPad Pro v obalu. Další zařízení, které bude nabíjeno pomocí nového konektoru, je ovladač Apple TV.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *