Víme kolik místa budou zabírat Live Photos

Jedna z nových funkcí v očekávaném iPhone 6s jsou takzvané Live Photos. Místo jedné fotky zařízení zachytí dodatečné 3 sekundy videa před a po momentu. Funkce je defaultně zapnutá a při používání se oproti klasickému focení jinak neliší.

Apple ji popisuje jako:

Klasická fotografie zachycuje okamžik zmrazený v čase. Live Photos vám umožní proměnit tyto okamžiky v živou vzpomínku. Srdcem Live Photos je skvělý 12MP fotoaparát, který spolu se zvukem zachytí i momenty před a po zmáčknutí spouště.

 Live Photos bude možné po stáhnutí nového operačního systému přehrát všemi existujícími zařízeními iPhone, iPad, Apple Watch a Mac. Apple také otevírá API k podpoře nového formátu vývojářům. Facebook jíž oznámil budoucí podporu Live Photos v jejich iOS aplikaci.

Ačkoli tohle je zatím vše, co se o novém formátu ví, Matthew Panzarino z TechCrunch ve videu odhalil, že Live Photos budou zabírat zhruba dvakrát tolik místa co normální 12MP fotka. Současné iPhony začínají fotit hned jak je aplikace zpuštěna, ukládá se však jen poslední fotka po zmáčknutí uzávěrky. Nový systém prostě jen uloží více fotek a zkomprimuje je do nového formátu. Díky tomu bude možné snímky posílat i do zařízení, které Live Photos nepodporují. Těm se zobrazí jako skupina klasických JPEG fotek.

Více detailů se dozvíme až nový iPhone dorazí na pulty obchodů.

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *