Analytici zdůrazňují úspěch iPhonu 6 a selhání iPhonu 5c. Představí tedy Apple také iPhone 6c?

Den před tím, než Apple představí nové iPhony, analytická společnost Localytics poskytla detailní pohled na používání dnešních iPhonů. Poukazuje, že iPhone 6 a 6 Plus používá nejvíce majitelů těchto mobilů, tedy 40 %. Poté, s odstupem, je iPhone 5s s 23,7 %.

Stejná data také potvrzují zprávu, že výroba iPhonu 5c bude pozastavena, nejspíše proto, že získal pouze 8,5 % aktivních uživatelů iPhonu, což je dokonce o 0,3 % méně, než získal iPhone 4s. Tento fakt přidává na váhu úvahám o tom, že by iPhone 6c nemusel uspět.

Dominance iPhonů 6 a 6 Plus není žádným překvapením, ty měly rekordní prodeje od svého uvedení na trh. U iPhone 5c se očekávalo, že bude mít poměrně nízké prodeje, ale ukázalo se, že skutečnost byla mnohem horší. Společnost Localytics založila svá data na monitorovaní aplikací na více než 100 milionech iPhonů minulý měsíc.

Špatné prodeje iPhonu 5c zpochybňují informace o jeho případném následovníkovi, iPhonu 6c. I když zdroje potvrdily, že Apple pracuje na novém 4palcovém zařízení, neočekáváme, že ho uvidíme už zítra. Některé zvěsti uvádějí, že Apple chystá jeho představení na později, na listopad, ale pracovník KGI, Ming-Chi Kuo řekl, že ho do konce roku neuvidíme.

Vzhledem ke zjevnému nezájmu o iPhone 5c si musíme klást otázku, zda by představení nového iPhonu 6c vůbec dávalo smysl.

 

 
zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *