Apple představil nový čtyřpalcový iPhone jménem iPhone SE

Je to tady. Apple oficiálně představil svůj nový čtyřpalcový iPhone. Jmenuje se iPhone SE, vypadá úplně jako iPhone 5s a má hardware jako iPhone 6s. Důvod jeho vzniku? Podle Applu prý lidé žádali menší iPhone.

iPhone SE byste na první pohled od iPhonu 5s vskutku nerozeznali. Fámy, které říkaly, že se Apple bude držet designu iPhonu 6, se tedy nenaplnily. Jedinou odlišnost, kterou iPhone SE od iPhonu 5s má, je možnost barevné varianty rose gold.

Co se týče hardwaru, ten je zcela totožný se zářijovým iPhonem 6s. Obsahuje 64-bitový čip A9, pohybový čip M9, vždy zapnutou funkci „Hey Siri“, volání pomocí Wi-Fi, 12 megapixelový fotoaparát, retina blesk, možnost tvorby panoramat a Live Photos, natáčení 4K videa, Touch ID a NFC čip, díky kterému lze iPhone SE používat s Apple Pay. Akorát postrádá 3D Touch.

A cena? Ta bude skutečně menší než u stávajících iPhonů. Začíná na 399 dolarech.

Objednávky pro vybrané státy začínají již ve středu, zbytek světa, včetně ČR a SR, si bude muset počkat do konce měsíce.

Co si o něm myslíte? Jakmile bude dostupný v ČR, chystáme recenzi.

IMG_0955IMG_0969 IMG_0956

This article has 1 comments

  1. Michal Reply

    Je to naozaj nadherný kúsok od Applu za cenu ktorá je jednoducho u Iphonu nevídaná.Jeho výkon je naozaj veľký.Má síce dizajn rovnaký ako 5s ale vo vnútri je neporovnatelný a cena čo ma teda dosť zaskočilo je pokial mám dobré informacie nižšia ako u Iphonu 5s.Dizajn starý ale je to úplne nový Iphon o tom neni pre mňa pochýb.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *