Samsung musí Applu zaplatit 548 milionu dolarů a vymýšlí šílený způsob, jak se z toho vyvléct

Uběhlo pět let a čtyři soudy od doby, co byl Samsung shledán vinným z porušování patentů Applu. Dnes se firmy domluvily na mimosoudním vyrovnání sporů. Samsung Applu tedy zaplatí 548 milionu dolarů. Píše o tom FOSS Patents.

Jak si možná pamatujete, původně měl Apple dostat jednu miliardu dolarů, pak se 450 milionů přehodnotilo a nahradilo 290 miliony na celkovou částku 930 milionu dolarů. Odvolací soud poté rozhodnul, že částka je moc velká a pohrozil, že pokud se firmy samy mezi sebou nedohodnou, rozjede nový proces. Na částce se právě domluvily, ale má to háček.

Samsung sice částku zaplatí, ale dodává, že si vyhrazuje právo na refundaci peněz, pokud nějaký budoucí spor shledá patenty Apple neplatné.

Není to totiž nereálné. Původně se firma plánovala odvolat na Nejvyšší soud, ale to teď vzdala, protože věří krokům, které právě podniká americký Úřad průmyslového vlastnictví. Ten na základě podnětu od Samsungu několik patentů Applu zkoumá a ověřuje, zda jsou vůbec platné. Úřad již jeden patent Applu validity zbavil.

Apple z toho samozřejmě moc nadšen není. Vypadá to, že spor nekončí a bude pokračovat i šestým rokem.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *