Apple má mít povinnost na vyžádání odevzdat data o uživatelích, říká vláda USA

Apple na začátku týdne vydal prohlášení, podle kterého je dostat se k datům uživatelů, na zamčených zařízeních s iOS 8 a pozdějším, téměř nemožné. Firma také dodala, že i kdyby to možné bylo, neudělala by to ráda. Nechtěla by si tím podkopat důvěru u svých zákazníků.

Ministerstvo spravedlnosti Spojených států amerických teď argument odmítlo. Apple má mít možnost dostat se k datům uživatelů v případě, že si to vláda vyžádá.

„Apple navrhnul, vyrobil a prodal mobil, který je předmětem důkazního materiálu. Měl by mít možnost se k datům dostat. V případě, že tak neudělá, maří soudní příkaz.“ řekla vláda soudci Jamesovi Orensteinovi.

Případ, ke kterému jsou třeba data z jednoho konkrétního iPhonu, se týká vyšetřování na podezření držení většího množství metamfetaminu. Apple se brání, že rozšifrování telefonu by vytvořilo precedens, který by jen zatížil firmu do budoucna. Ministerstvo spravedlnosti na to namítlo, že Apple k tvrzení nemá žádný důkaz.

Apple dále vysvětluje, jak by takový akt poškodil jejich veřejnou image. Lidé jsou na svoje digitální soukromí citliví a podobná věc by tak mohla firmu ekonomicky poškodit. Tim Cook se proto na začátku týdne obul do zadních vrátek softwarů a podpořil všechny výrobce, kteří ctí soukromí svých zákazníků. Na to Ministerstvo spravedlnosti opět namítlo, že žádný z argumentů není podložen důkazy.

zdroj: 9to5mac

This article has 2 comments

  1. Ranker Reply

    Jsou to kecy! Apple je zaprodany Pentagonu ktery financoval vyvoj prvniho iPhonu. Neni cesty zpatky. Dokonaly trackovaci system na kazdeho, vcetne odesilani otisku a fotek. Dobrovolne do zalare, nebo vitejte v dobe e-otroctvi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *