Apple se chystá s ApplePay investovat do Číny 13 milionu dolarů

Apple je jen krůček od uskutečnění plánu rozšířit službu ApplePay na svůj druhý největší trh, Čínu. Podle WSJ Apple za tímto účelem vytvořil společnost se sídlem v Šanghaji, do které načerpal kapitál v hodnotě 13.4 milionu dolarů.

Apple Inc., celým jménem Apple Technology Service, byl podle šanghajského obchodního rejstříku zaregistrován 10. června. Jako předmět činnosti mají uvedené technické konzultace a služby v oblasti bankovnictví.

Čína je pro Apple momentálně větší trh než Evropa. Vypadá to, že by mohl svojí velikostí brzy překonat i USA. Mobilní platby jsou zde velmi rozšířené, více než 300 milionu lidí používá Alipay, mobilní peněženku vytvořenou společností Alibaba.

Apple nejdříve v zemi potřebuje dostat povolení od příslušných regulátorů. Zatím to vypadá, že by se vyjednávání urychlilo, kdyby utvořil partnerství s Alibaba. Tim Cook minulý rok potvrdil, že s firmou komunikují. Podle jeho slov se chtějí dostat do Číny „opravdu hodně“.

Ve své domovské zemi ApplePay mezitím zaznamenává rapidní expanzi. Před několika dni bylo do služby přidáno více než 40 bank.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *