Populární aplikace pro úpravu jasu f.lux byla ukončena

f.lux je aplikace, která umožňuje přizpůsobování jasu displeje vašeho zařízení. Nyní byl ale její oficiální vývoj pro iOS přímo na žádost Applu zrušen.

Aplikaci původně určenou pro OS X sice nebylo možné stáhnout oficiálně na App Storu, nicméně pro iOS měla podporu jako „sideloaded“ aplikace s použitím Xcode. Umožnila např. změnit úroveň jasu displeje v závislosti na denní době nebo i upravit některé barvy. Nicméně nyní byl její oficiální vývoj přímo na žádost Applu ukončen.

Aplikace totiž využívala některé privátní metody API, což znamenalo porušování Vývojářského programu Applu. Poté, co vývojáře aplikace Apple kontaktoval a na tuto skutečnost je upozornil, tak ihned její oficiální vývoj ukončili.

Nicméně aplikaci je stále možné používat, i když pouze na jailbreaknutých zařízeních. Vývojáři zveřejnili, že 24 hodin po oficiálním ukončení vývoje byla jejich stránka navštívena 176 tisíckrát. I když ne všechny tyto návštěvy znamenaly rovnou i stažení aplikace, indikuje to, že je o ní stále zájem – ačkoli je nyní potřeba mít jailbreaknuté zařízení.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *