Apple představil nový přepracovaný iPad Air s minimalizovaným orámováním displeje, A14 bionickým čipem a dalším

Zcela nový přepracovaný iPad Air přebírá design iPadu Pro a přináší ještě výkonnější specifikace.

Společnost Apple oficiálně představila na své úterní konferenci nový iPad Air, který se může chlubit novým designem s minimalizovaným orámováním podobným iPadu Pro. Bude k dispozici v různých barvách a má hranatý design. Barvy, ve kterých si budete moci nejnovější iPad zakoupit jsou nebeská modrá, zelená, rose gold, stříbrná a vesmírně šedá.

Nový displej měří 10,99 palce, s rozlišením 2360×1640, plnou laminací, True Tone a antireflexní vrstvou. Touch ID bylo dle očekávání přesunuto ze standardního tlačítka Home a nyní se nachází a je zabudováno do horním tlačítka zařízení. Jedná se dosud o nejmenší verzi funkce Touch ID, ovšem snímání je stále stejně rychlé jako předchozí generace zařízení. Spoléhá se na čočku ze safírového skla, která dokáže přesněji zachytit otisk prstu.

Nejnovější iPad Air obsahuje nový čip, kterým je A14 Bionic. Podle společnosti Apple je to dosud nejvýkonnější procesor, který společnost vytvořila. Je postaven na 5nm procesní technologii. Má 11,8 miliardy tranzistorů. Jedná se tedy o nárůst téměř o 40 % oproti 7nm procesoru. Zvyšuje tak energetickou účinnost a výkon.

Má šestijádrový procesor se 40% nárůstem výkonu oproti poslednímu modelu iPad Air. Čtyřjádrový design pro grafický výkon představuje 30% nárůst. Nové zařízení se také může chlubit mnohem rychlejším neurálním motorem, který zdvojnásobuje počet jader na 16jádrový motor. Je schopen provést 11 bilionů operací za vteřinu. Oproti předchozímu modelu iPad Air je výkon navýšen až téměř dvojnásobně.

Nový iPad Air také obsahuje USB-C konektor s přenosovou rychlostí až 5 Gb/vteřinu. Poskytuje přístup k novému příslušenství, včetně monitorů do rozlišení až 4K. Má kamery vpředu i vzadu. 7 MP na přední straně, s vylepšeným snímáním 1080p a podporou HDR. Mezitím je na zadní straně 12 MP fotoaparát z iPadu Pro.

Reproduktory byly přepracovány se stereofonním zvukem v režimu na šířku.


Nový iPad Air podporuje Apple Pencil, která se připevňuje na stranu pro párování a nabíjení. Zařízení funguje také s Magic Keyboard.

Ceny nového iPadu Air začínají na 16 990,- a na trh bude uveden v říjnu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *