Apple chce vydat 7 modelů iPhonu

Ambice společnosti Apple pro rok 2020 nezná hranic. Podle amerického Forbesu plánuje společnost s logem nakousnutého jablka ještě letos vydat sedm nových modelů iPhonu. Pro Apple je to největší generační skok ve výrobě, co kdy v historii učiní.

Řeč je o nadcházejících modelech iPhone 12 a o iPhonu SE2. O dalších pěti modelech zatím nejsou informace. Britský web macworld.co.uk odhaduje uvedení iPhonu 12 na trh na podzim 2020. Telefon bude schopný připojení se na síť 5G a bude mít zabudovaný i senzor pro otisk prstu, který měl jako první model iPhone 5S. Vydání dvanáctky se ale podle macworld.co. uk může zkomplikovat při samotné výrobě kvůli corona viru, jež postihl Čínu. Další řada nových modelů bude podle webu uvedena letos v září.

Image result for ben geskin iphone 12 photos
Design iPhonu 12 se vrátí ke kořenům svých předchůdců iPhonu 5, 5S a SE, Foto : Ben Geskin

Co se týče iPhonu SE2 (také označován expertními weby jako iPhone 9), spolehlivý tipovač Steve Hemmerstoffer aka On Leaks‘ společně s iGeeksBlog předpokládají, že právě model SE2 má největší potenciál stát se nejprodávanějším telefonem roku od společnosti Apple. Podle webové stránky On Leaks‘ bude zařízení identické s iPhone 6, 6S, 7 a 8. Tím se myslí stejný 4,7 palcový displej, ohraničený širokým horním pruhem a bočními rámečky.

U modelu SE2 nebude chybět ani čtečka otisku prstu a bude mít pouze jednu zadní kameru. Čím se bude telefon lišit ve srovnání s iPhonem 8, je velikost a šířka. Forbes uvádí rozdíly v délce a šířce o setinu milimetru. Zařízení je podle amerického webu také užší, a to o 0,5 mm. Byť vzhledově nebude telefon závratnou novinkou, On Leaks‘ tvrdí, že širší boční rámečky jsou předpokladem pro značně větší baterii, která bude odpovídat výdrži jeho výkonných sesterských předchůdců. Dalo by se tedy říct, že je to pozitivum.

Apple iPhone SE2, iPhone 9, budget iPhone, cheapest iPhone, new iPhone, 2020 iPhone,
Takhle bude podle On Leaks‘ a iGeeksBlog vypadat iPhone SE2

Zadní část iPhonu SE2 bude mít namrzlé sklo pro možnost bezdrátového napájení, tj. u iP11. Přední kamera SE2 bude také stejná jako u jedenáctky a její Pro verze a Pro Max. Forbes označuje zařízení deváté generace jako nejrychlejší iPhone na trhu do uvedení iPhonu 12. Vysoký výkon SE2 se odhaduje v souvislosti s menším displejem nižšího rozlišení, přičemž bude do telefonu zabudovaný čip A13.

Jak už ze zpráv vyplývá, nový design u SE2 nelze očekávat. Jablíčkáře ale jistě potěší příznivá cena produktu. „Pokud pomineme zastaralý vzhled, je vlastně spousta věcí, které se vám budou na novém iPhonu líbit. Obzvlášť, pokud fanoušci Applu hledají něco velikostně menšího,“ tvrdí o iPhonu SE2 ve svém článku pro forbes.com Gordon Kelly.

Nová řada appláckých telefonů kromě iPhonu SE2 bude mít nově obrazovou technologii Gen6 OLED od LG. Technologie umožňuje zabudování dotykové vrsty přímo do displeje, což by nabízelo i možnost užšího telefonu a potenciálně i efektivnější využití energie zařízení. Informaci odhalil korejský web The Elec.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *