Apple představil watchOS 7: sdílení ciferníků, sledování spánku, detekce mytí rukou a další

Každoroční WWDC konference společnosti Apple se konala toto pondělí, Apple mimo jiné představil i nový software pro Apple Watch, který bude k dispozici později tento rok.

Nové funkce, které najdeme u watchOS 7, byly velice často žádány i přímo uživateli.

„Jsme povzbuzeni pozitivním dopadem, který má Apple Watch na naše zákazníky a jsme nadšeni, že dodáváme nové smysluplné nástroje, které podporují jejich zdraví, kondici a wellness,“ sdělil při konferenci Jeff Williams, hlavní provozní ředitel společnosti Apple. „WatchOS 7 přináší sledování spánku, automatickou detekci mytí rukou a nové typy cvičení spolu s úplně novým způsobem objevování a používání ciferníků, což pomáhá našim uživatelům zůstat zdravými, aktivními a zároveň připojenými.

Ciferníky

Ciferníky dokážou být velice personalizované dle vkusu každého uživatele a tudíž společnost Apple nyní přináší jejich usnadněné a hlavně rychlé sdílení mezi uživateli. Sdílené ciferníky můžou být také k nalezení na App Store a své můžete navíc sdílet i na sociálních sítích.

Vývojáři mají také možnost vytvořit více než jeden ciferník pro jednu aplikaci, což majitelům Apple Watch umožňuje větší výběr.

A konečně je zde zcela nový ciferník hodinek přímo od společnosti Apple, který si můžete zvolit s watchOS 7: Chronograph Pro. Tento nový ciferník obsahuje zabudovaný tachymetr, který dokáže vypočítat rychlost na základě času ujetého na pevnou vzdálenost.

Spánek

Pokud si jste jisti, že životnost baterie vašich Apple Watch vydrží i přes noc po celodenním používání, může vás zajímat nová funkce sledování spánku. Tato nová funkce přinese celou řadu nástrojů z „holistického přístupu“, jehož cílem je pomoci uživatelům získat takové množství spánku, které potřebují/chtějí na noční bázi, chodit spát včas a dokonce vytvářet rutiny před spaním.

Díky detekci mikro-pohybů z akcelerometru hodinek, které signalizují dýchání během spánku, Apple Watch inteligentně zachytí, když uživatel spí a kolik toho naspí každou noc. Ráno se uživateli zobrazí vizualizace jeho spánku, včetně období mezi probuzením a spaním. Uvidí také graf ukazující jejich týdenní trend spánku.

Pokud jde o přizpůsobenou rutinu, jedná se o součást nové funkce zvané Wind Down. Je k dispozici pro iPhone i Apple Watch a umožní uživatelům vytvářet přizpůsobené scény v Home aplikaci, v případě potřeby spustit specializovanou meditační aplikaci nebo přehrávat uklidňující sadu skladeb. V režimu spánku se automaticky zapne také funkce Nerušit a obrazovka ztmavne.

Apple Watch také nabízí pomoci se uživatelům správně probouzet, a to pomocí tichého hmatového alarmu či jemných zvuků, zatímco obrazovka hodinek ukazuje aktuální stav baterie. Pokud je baterie v průběhu hodiny před spaním příliš nízká, Apple Watch upozorní uživatele, aby ji před spaním nabíjel. Spánková data jsou šifrována na zařízení nebo v iCloud se synchronizací iCloud a data jsou vždy pod kontrolou uživatele.

Mytí rukou

Automatická detekce mytí rukou přichází také v aktualizaci systému watchOS. Tím získáme animovaný časovač po dobu 20 vteřin, což je čas potřebný k mytí rukou. Časovač odpočítávání bude trvat tak dlouho, dokud si budete mýt ruce, Apple Watch používají strojové učení na zařízení, pohybové senzory a mikrofon pro sledování mytí rukou. Co se stane pokud skončíte brzy? Budete vyzváni, abyste pokračovali v mytí.

Nové styly cvičení

Pro správné zachycení kalorií při tanci používá Apple Watch pokročilou fúzi senzorů, která kombinuje data ze senzoru srdeční frekvence a vstupy z akcelerometru a gyroskopu, což odpovídá jedinečným výzvám měření různých pohybů těla a paží typickými pro tanec. Tento typ cvičení byl ověřen a testován se čtyřmi nejpopulárnějšími tanečními styly pro cvičení: Bollywood, kardio tanec, hip-hop a latina.

Zvuková oznámení

Ke zvýšení užitečnosti představuje watchOS 7 novou funkci na podporu zdraví sluchu. Zvuková oznámení sluchátek se připojují k seznamu funkcí a tato upozornění umožňují dát uživatelům vědět, kdy je úroveň zvuku příliš vysoká.

Když celkový poslech se sluchátky dosáhne 100 procent bezpečné týdenní hodnoty poslechu, Apple Watch na to upozorní uživatele. Tato určená hodnota vychází z doporučení Světové zdravotnické organizace, že například osoba může být vystavena 80 decibelům po dobu přibližně 40 hodin týdně, aniž by to mělo dopad na sluchové schopnosti. Uživatelé mohou také vidět, jak dlouho byli vystaveni vysoké úrovni decibelů každý týden v aplikaci Zdraví na iPhone a můžou regulovat maximální úroveň hlasitosti sluchátek. Aplikace Zdraví nebo Apple Watch nenahrává ani neukládá žádný zvuk z funkce zvukového upozornění pro sluchátka.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *