Apple údajně jedná o koupi automobilky McLaren

Podle respektovaného deníku The Financial Times Apple jedná o koupi britského výrobce sportovních automobilů McLaren. Nicméně automobilka toto tvrzení odmítá.

Mělo by se jednat o kompletní akvizici společnosti McLaren Automotive a proběhnout by měla v příštích měsících. Apple by koupí McLarenu získal především nové experty a know-how výroby speciálních materiálů. Podle deníku The Financial Times se hodnota ztrátové automobilky pohybuje kolem 1,5 miliardy dolarů, což není pro Apple, který má k dispozici více než 200 miliard dolarů volných finančních prostředků, až tolik výrazná investice.

Nicméně automobilka vydala oficiální prohlášení, ve kterém diskuzi o koupi společnosti popírá.

Pokud by k akvizici opravdu došlo, tak není jisté, jaký by byl osud stáje Formule 1 McLaren. Je nepravděpodobné, že by Apple o vlastní formulovou stáj měl zájem.

Automobil od Applu by měl mít elektrický motor a také by měl mít samořídící schopnosti. Jednalo by se o městský automobil. Představen by ml být v roce 2021, i když nedávno se objevily zprávy o tom, že Apple tým pracující na tomto projektu značně osekal.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *