Apple: Chceme Apple Pay dostat na každý významný trh

Na začátku tohoto týdne spustilo Apple Pay svůj provoz v Singapuru, čímž se tato země stala pátým regionem, kde platební systém Applu funguje. Je to jen začátek, tvrdí společnost.

Apple prý chce Apple Pay spustit na všech „významných trzích“. Tvrdí to viceprezidentka Apple Pay a bývalá šéfka Netscapu Jennifer Bailey.

„Pracujeme tvrdě na Asii a Evropě. Naším cílem je dostat Apple Pay na každý významný trh, kde Apple působí,“ sdělila. „Již jsme oznámili Hong Kong. Komunikujeme s několika partnery a zjišťujeme, jak rychle můžeme Apple Pay šířit,“ pokračovala.

Apple se rozhoduje, na který trh půjde, podle jeho velikosti a rozšířenosti platebních karet. „Nejdříve se podíváme, jak je v zemi velký trh s produkty Applu,“ vysvětlovala Bailey. „Pak sledujeme rozšíření platebních karet a alternativních platebních systému.“

Nicméně to neznamená, že Apple Pay nepřijde do zemí, kde ještě bezkontaktní platby tolik „nejedou“. „Službu šíříme i na trhy, kde bezkontaktní platby nejsou tak rozšířené – v USA to byly 4%, nyní je to 12%.“

Apple Pay je momentálně dostupný v USA, UK, Kanadě, Austrálii, Číně a Singapuru. Letos má přibýt Španělsko, Hong Kong, Indie, Francie, Japonsko, Brazílie a možná další země.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *