Nadcházející modely iPhonů můžou mít menší výřez a širší 5G anténní pásma

Další modely iPhone, které společnost Apple pravděpodobně vydá na podzim příštího roku, by měly obsahovat menší výřez v horní části displeje a zároveň mít širší anténní pásma pro podporu 5G připojení.

Konceptový designér Benjamin Geskin, který se už ovšem několikrát zmílil, dnes na Twitteru sdílel, že Apple testuje několik prototypů Face ID s novou optikou a menšími výřezy. „Některé mají menší šířku, jiné jsou užší, aby se vešly na horní rám,“ píše.

Mají širší (ale stále méně než 1 mm silné) anténní pásma pro podporu 5G konektivity. Anténní pásy budou zřejmě zhotoveny spíše ze skla, keramiky nebo safíru než z plastu.

V neposlední řadě Geskin píše, že Apple se nakonec úplně zbaví svého konektoru Lightning, ovšem ne ve prospěch konektoru USB-C, jako je tomu u řady iPad Pro. Místo toho píše, že technologický gigant z Cupertina přijme bezdrátové řešení pro nabíjení a přenos dat. Takové technologie již existují: současný standard UWB (nezaměňovaný s konkurenčním standardem bezdrátového USB) je schopen přenášet data rychlostí až 480 Mbps na vzdálenost až tři metry nebo 110 Mbps až na deset metrů.

Apple údajně pracuje na řadě designových změn pro příští rok pro iPhone a od spolehlivého analytika Ming-Chi Kuo jsme již slyšeli, že jeho modely smartphonů pro rok 2020 zmenší tzv. notch, neboli výřez v horní části displeje. Kuo v červenci uvedl, že pár telefonů vydaných v roce 2020 může přinášet štíhlejší výřezy, zatímco třetí a pravděpodobně vlajkový model nebude mít zářez vůbec.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *