Apple vytvořil samostatný systém pro zařízení iPad s názvem iPadOS

Společnost Apple oznámila, že spouští novou platformu pro zařízení iPad, který nyní získá vlastní samostatný operační systém s názvem iPadOS. Tento krok je významný, protože zdůrazňuje, jak se toto zařízení liší od dosud identického systému smartphonu iPhone. Aktualizace přináší řadu nových funkcí a vylepšení.

Nová Home Screen

Domovská obrazovka byla přepracována s novým rozvržením, aby se na každé stránce zobrazilo více aplikací. Today View lze nyní přidat na domovskou obrazovku, což umožňuje rychlý přístup k widgetům pro okamžité informace jako jsou titulky, počasí, kalendář, události, tipy a další.

Multitasking pomocí nových funkcí Split View a Slide Over

Uživatelé zařízení iPad mohou nyní pracovat s více soubory a dokumenty ze stejné aplikace současně s novými funkcemi Split View, nebo mohou rychle prohlížet a překlikávat mezi více aplikacemi s funkcí Slide Over

Vyhledávání na Safari na úrovni desktopu

Safari na iPadu je nyní silnější než kdy jindy. iPadOS automaticky prezentuje desktopovou verzi webových stránek, odpovídajícím způsobem upravenou pro displej iPadu optimalizuje ji i pro dotek, takže webové aplikace, jako jsou Google Docs, Squarespace a WordPress, fungují skvěle v Safari na iPadu. Safari také podporuje významné nové funkce, jako je správce stahování, 30 nových klávesových zkratek a vylepšení správy karet.

Vylepšené úpravy textu

Úprava textů na iPadu získala také velkou aktualizaci s iPadOS, což usnadňuje a urychluje zobrazování s ještě větší přesností a rychlostí, vybírání textu jen přejetím po displeji a pomocí nových gest můžete text vyjmout, kopírovat, vložit a vrátit zpět.

Systém iPadOS bude k dispozici na podzim tohoto roku.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *