Poznejte konkurenci: XPERIA XZ1

Společnost Sony představila dva přírůstky do své prémiové rodiny, kterými jsou Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact.

 

Oba telefony jsou vybaveny nejnovějším fotoaparátem Motion Eye™, který dokáže zachytit i detaily, jež nejsou lidským okem pozorovatelné. Dále nabízejí novou průlomovou technologii pro mobilní zařízení pro skenování ve 3D, ve své třídě špičkové technologie displeje, přinášející nádherný obraz, k nimž patří HDR displej pro Xperia XZ1. A v neposlední řadě poskytují prémiový zážitek z poslechu díky Hi-Res Audio zvuku. Jak Xperia XZ1, tak i Xperia XZ1 Compact kombinují pokročilý výkon při zpracování se superrychlým stahováním. To vše se skrývá v prémiovém nadčasovém designu.

 

Xperia XZ1
Xperia XZ1 je vybavena nejnovějším fotoaparátem Motion Eye™, jehož konstrukce využívá know-how z portfolia fotoaparátů Sony,α’ a Cyber-shot™. Díky tomu dokáže zachytit život tak, jako žádný jiný smartphone. Jeho vrstvený obrazový snímač Exmor™ RS posouvá zaznamenávání pohybu na novou úroveň a vytváří výjimečně kvalitní obraz. Můžete vytvářet senzační videa svých všedních okamžiků, nahráváním snímkovací frekvencí 960 snímků za sekundu. Výsledkem bude úchvatný superzpomalený videozáznam . Kromě toho bude prediktivní snímání (Predictive Capture) vždy o krok napřed. Jakmile telefon detekuje pohyb nebo úsměv, začne automaticky ukládat do vyrovnávací paměti snímky ještě předtím, než stisknete spoušť. Ve výběru až čtyř snímků tak můžete nalézt okamžik, který by vám jinak uniknul. Nová funkce Autofocus burst inteligentně sleduje fotografovaný objekt a upravuje zaostření. Díky ní zůstanou snímky pohybu ostré. Prémiový dojem z fotoaparátu završuje prvotřídní 13megapixelový přední fotoaparát se snímačem o velikosti 1/3” a bleskem na displeji, který zaručuje vynikající selfie při jakémkoliv osvětlení.

 

Inovací, která představuje průlom v mobilní kreativitě, je 3D Creator, unikátní novátorský algoritmus vyvinutý společností Sony. Slouží k rychlému a snadnému skenování 3D objektů a otevírá nový svět kreativních možností. Vůbec poprvé si tak můžete pomocí mobilního telefonu vytvořit během jediné minuty vysoce kvalitní skeny 3D objektů. Volit můžete ze čtyř režimů skenování: skenování hlavy (head scan), skenování obličeje (face scan), skenování jídla (food scan) a volné skenování (freeform scan). Každý z režimů má svého vlastního průvodce, který usnadňuje použití. Po dokončení skenování objektu se nabízí několik hravých možností. Buďto můžete sken použít jako 3D nálepku a sdílet ho s přáteli prostřednictvím messengerů, nebo ho nahrát a sdílet s 3D komunitou například na Sketchfab. Sken můžete také oživit a vytvořit z něj avatara, kterého pak můžete využít ve volbách AR efektů fotoaparátu, aplikacích třetích stran či jako živou tapetu. Nebo je dokonce možné 3D sken odeslat do 3D tiskárny a proměnit jej v předmět na památku. V aplikaci 3D Creator také můžete stisknout tlačítko ‘Find More’, které vám nabídne ještě více možností dostupných přes Google Play, abyste mohli prozkoumat širší a neustále se rozrůstající 3D ekosystém.

 

Právě unikátní technologie Sony dávají Xperii její schopnost nabídnout zábavu, která vás přímo pohltí. Xperia XZ1 tyto technologie využívá na maximum. Xperia XZ1 je vybavena technologií televizorů BRAVIA od Sony a přináší více barvy i lepší kontrast, protože její Full HD 5,2” displej nabízí HDR (vysoký dynamický kontrast), takže se můžete nechat vtáhnout dokonalou realističností svých oblíbených pořadů a filmů. Další technologie, mezi něž patří displej TRILUMINOS™ pro mobilní zařízení, X-Reality™ pro mobilní zařízení a Dynamic Contrast Enhancer, fungují dohromady tak, aby byl obraz na displeji jasnější, ostrý jako břitva a nabídl více detailů.

 

Odborné znalosti společnosti Sony na poli audio vám také umožní ponořit se s Xperií XZ1 do skutečně autentického Hi-Res Audio zvuku a vychutnávat každou nuanci a každý detail skladby tak, jako byste se ocitli přímo vedle umělce. Díky DSEE HX od Sony si můžete ještě více vychutnat hudbu v kvalitě usilující o co nejvyšší rozlišení. Dosahuje jí také díky tomu, že dokáže zvyšovat kvalitu komprimovaných souborů (upscaling). Užijte si hudbu i filmy se sluchátky nebo bez nich – poslouží vám při tom zdokonalené stereofonní reproduktory s technologií S-Force Front Surround, která oproti předchozím modelům Xperia obstará až o 50 % vyšší akustický tlak . Kromě toho vestavěná technologie Digital Noise Cancelling (DNC) v kombinaci s DNC sluchátky redukuje okolní hluk až o 98 % a zajišťuje tak nerušený poslech.

 

Všechny vlastnosti Xperie XZ1 jsme pro vás sjednotili a uschovali do nadčasového designu, který je výsledkem řemeslného umu Sony. Vnějšek telefonu má prémiový typický zaoblený povrch s jednolitým kovovým tělem a decentním vzhledem, který v ruce působí ušlechtilým dojmem. Byl navržen pro ustavičné používání -má pevnou konstrukci, která je odolná proti jakémukoliv zkroucení či ohnutí. Xperia XZ1 je podobně imunní vůči vnějším vlivům – je vodotěsná , odolná proti prachu a má zesílený displej vybavený Corning® Gorilla® Glass 5. Je tedy velmi praktická a udrží s Vámi krok po celý den. Disponuje také integrovaným snímačem otisku prstů, který vás intuitivně rozpozná a nabídne vám jedinečný pocit jistoty a bezpečí. Prémiový design je završen čtyřmi novými barvami, z nichž každá byla inspirována přirozeným světlem a krásou čtyř postupně se objevujících a měnících barevných tónů nadcházejícího rána: Moonlit Blue, Venus Pink, Warm Silver a Classic Black. Abychom vám s ohledem na váš životní styl nabídli ještě větší výběr, budou také nová bezdrátová sluchátka Sony h.ear (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC a h.ear in 2 Wireless) dostupná v barvách, které budou perfektně ladit s vaší Xperii.

 

Xperia XZ1 je vybavena špičkovou mobilní platformou Qualcomm® Snapdragon™ 835 s X16 LTE, která byla vytvořena tak, aby nabídla bleskové stahování v rychlostech Gigabit LTE (až 1Gbps) a výkon, díky němuž si vychutnáte moderní životní styl, ať už se bavíte nebo pracujete. Mobilní platforma Snapdragon 835 byla navržena tak, aby podporovala špičkovou grafiku, plynulý výkon a zvyšovala účinnost baterie. Dokonale se hodí k plynulému hraní vašich oblíbených her PlayStation®4 s pohotovou odezvou při použití PS4 Remote Play. Přesuny souborů jsou také bleskurychlé díky připojení přes USB 3.1, které je desetkrát rychlejší než USB 2.0 a disponuje přenosovou rychlostí až 5Gbps. Při plném nabití má vaše XZ1 spoustu energie a baterie vydrží spolehlivě nabitá po celý den. Ale ve dnech, kdy máte větší spotřebu energie, zasáhne s předstihem funkce Stamina. Ta na základě vašich běžných uživatelských zvyklostí odhadne, jak dlouho baterie telefonu aktuálně vydrží, a zajistí, aby se vám hned tak nevybila. Zjistí-li, že by se vám baterie mohla brzy vybít, vyzve vás, abyste aktivovali režim Stamina, který snižuje spotřebu energie, takže vám baterie vydrží déle. Technologie pro dobíjení – funkce Battery Care a adaptivní nabíjení Qnovo Adaptive Charging – napomáhají, aby baterie zůstala zdravá a aby se prodloužila její životnost.

 

Xperia XZ1 Compact
Společnost Sony Mobile dnes také představila model Xperia XZ1 Compact. Ten dostává kategorii kompaktních smartphonů na novou úroveň. Pořádně s ní zahýbe díky nejnovějším inovacím od Sony, mezi něž patří fotoaparát Motion Eye™ s nahráváním superzpomaleného videa, 3D Creator, mimořádně širokoúhlý přední fotoaparát a prémiový zvuk – to vše v praktickém designu s 4,6” displejem padnoucím dobře do ruky.

 

Díky vrstvenému obrazovému snímači fotoaparátu Motion Eye™ posouvá zaznamenávání pohybu na novou úroveň a poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu. Nabízí nejnovější funkce včetně Predictive Capture, takže už nikdy nepromeškáte neočekávané momenty, a Autofocus burst, který inteligentně sleduje fotografovaný objekt a upravuje zaostření, díky čemuž budou všechny snímky zachycující pohyb vždy ostré. Kromě toho vám nabídne také špičkový mimořádně širokoúhlý přední fotoaparát se zorným polem širokým 120°, takže se toho při focení selfie na snímek vejde víc. Nebo můžete jednoduše přepnout jediným ťuknutím na displej na normální úhel 80°. Blesk v displeji zajistí, aby byly vaše selfie jasné dokonce i při slabém osvětlení.

 

Společnost Sony je známá svými unikátními inovacemi zvuku a Xperia XZ1 Compact není v tomto ohledu skoupá navzdory své velikosti. Je doslova napěchovaná nejnovějšími technologiemi od Sony, které vylepšují zvuk. Jsou jimi například Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, digitální rušení šumu (Digital Noise Cancelling, DNC) a ClearAudio+. Také dostala nové stereo reproduktory, které mají o 50 % vyšší akustický tlak než předchozí modely. Jedná se tedy o naše zatím nejvýkonnější reproduktory Xperia, díky nimž si můžete užívat nebývalou kvalitu zvuku, ať už se rozhodnete poslouchat jakkoliv. Svůj hudební vkus nyní můžete sladit se svým citem pro styl díky nejnovějším sluchátkům Sony h.ear (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC a h.ear in 2 Wireless) s kterými dosáhnete dokonalého barevného sladění se svou Xperií XZ1 Compact.

 

XZ1 Compact je prémiový kompaktní smartphone, který uspokojí všechny vaše potřeby, ať už se vypravíte kamkoliv. To vše v nekompromisním designu odpovídajícímu filosofii Sony, který se vyznačuje překrásnými hranami broušenými diamantem a metalickým povrchem. Nejenže padne nádherně do ruky, ale udrží tempo s vaším aktivním životním stylem. Je totiž odolný proti vodě se stupněm krytí IP65/IP68iv5, disponuje kovovou anténou na horní i spodní straně, která zlepšuje konektivitu, a má silnou konstrukci těla z plastového materiálu zesíleného skleněnými vlákny v kombinaci s Corning® Gorilla® Glass 5, která je odolná proti zkroucení a ohnutí. Přichází ve čtyřech barvách, které pohodlně sladíte s vaším stylem – Black, White Silver, Horizon Blue a Twilight Pink.

 

Xperia XZ1 Compact je malá, ale výkonná a nabízí rychlý výkon, díky němuž drží krok s životem plným dobrodružství. Využívá při tom špičkovou mobilní platformu Qualcomm® Snapdragon™ 835. Pyšní se rychlostí stahování dosahující až 800Mbps, která vám umožní stáhnout epizodu televizního seriálu během 30 sekund . Výkon dále posiluje schopnost funkce Smart Cleaner, která automaticky vyhledává nepoužívané aplikace a čistí paměť, aby zajistila ten nerychlejší a nejplynulejší možný výkon. Kromě toho, s tímto autodidaktickým nástrojem Xperia spolupracuje velké množství inteligentních funkcí, jako například Smart Staminanebo Battery Care s technologií adaptivního nabíjení Qnovo Adaptive Charging, které vám přináší spolehlivou výdrž baterie po celý den i po celou dobu životnosti výrobku.

 

Příslušenství
V nabídce bude celá řada doplňkového příslušenství, včetně pouzdra Style Cover Touch pro Xperia XZ1 v odpovídajících barvách a pouzdra Style Cover Stand v odpovídajících barvách pro Xperii XZ1 i pro Xperiai XZ1 Compact. Dostupná je také rychlonabíječka Quick Charger UCH12W , která nabije baterii na celé hodiny během pouhých několika minut nabíjení. Nová náhlavní souprava SBH24 Stereo Bluetooth® Headset, která vám umožní vychutnat si hudbu i bezdrátovou komunikaci, a náhlavní souprava STH32 budou v nabídce pro oba telefony. Bližší informace o dostupnosti získáte u svých regionálních operátorů a prodejců.

 

Dostupnost
Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact budou dostupné v průběhu září 2017. Obě budou dodávány s operačním systémem AndroidTM 8.0, Oreo.

 

Pokud si zákazníci Xperii XZ1 a Xperii XZ1 Compact objednají (u operátora nebo prodejce) v předobjednávce, dostanou jako dárek bezdrátová sluchátka h.ear on 2 Mini (WH-H800). Tato elegantní, stylová a barevná sluchátka, dokážou z Xperie XZ1 a Xperie XZ1 Compact plně využít Hi-Res Audio zvuk a to díky technologii LDAC.

 

Zdroj: Time4men

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *