Porovnání Apple TV 4K ($199) a Amazon 4K Fire TV ($70)

Před pár dny Amazon představil svojí novou 4K Fire TV. Není náhodou, že takto učinil po vydání Apple TV 4K, pojďme se tedy podívat na jejich porovnání.

Zatímco Apple 4K TV se chlubí širokou řadu nových funkcí, Fire TV v řadě z nich rozhodně nezaostává. Největším lákadlem je však výrazně nižší cena, 70 dolarů (což je o 20 dolarů méně, než stála předchozí verze Fire TV). Apple naopak oproti poslední verzi zdražoval.

Zde je tabulka porovnání některých klíčových vlastností obou produktů:

Apple TV je bezpochyby o dost napřed, pokud se díváme na čisté parametry. Zajímavostí je, že nová  Fire TV je osazena starší verzí grafického adaptéru (v předchozí verzi byl výkonnější čip Power VR GX6250). Také si připlatíte dalších 15 dolarů, pokud budete chtít použít gigabitové kabelové připojení.

Co se softwaru týče, pokud jste již dříve investovali do zařízeních Apple a máte kompletní ekosystém, pravděpodobně se vám vyšší cena vyplatí. Můžete nejen využívat stažené filmy přes iTunes, ale získáte také přístup do AirPlay, iCloud nebo funkcionalitu HomeKit hub.

Pokud však Apple ekosystém není pro uživatele prioritou, Fire TV poskytne prakticky totéž za výrazně nižší cenu.

Je proto tedy jasné, proč nemá Apple tak výrazný podíl na trhu set top boxů. Pokud by se chtěl dostat do čela i na tomto trhu, musel by výrazně snížit ceny.

 

 

 

zdroj:9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *