Díky nenažranosti Applu muselo Nintendo omezit produkci

Applu se daří a s tím stoupá i jeho výroba. Protože je ale trh s komponentami do elektronických zařízení omezený, doplácí na to ostatní výrobci. Třeba Nintendo se svojí novou herní konzolí Switch.

Kvůli tomu, že výroba moderních elektronických součástek je náročná a poptávka po chytrých zařízeních zase neustále stoupá, musejí ti největší výrobci řešit, kdo jim komponenty do jejich zařízení vůbec bude dodávat. A protože Apple vyrábí iPhony v řádech desítek milionů a je díky tomu lukrativním zákazníkem, ostatní výrobci mají občas problém.

Příkladem je Nintendo se svojí novou herní konzolí Switch. Původní plán společnosti bylo prodat do konce března 2018 20 milionů kusů této konzole. Nastal ale problém – na trhu je kvůli vysoké poptávce po smartphonech nedostatek NAND pamětí, LCD displejů a motorů pro vytváření vibrační odezvy. To potvrdila např. společnost Toshiba, která vyrábí právě NAND paměti – podle ní poptávka výrazně převyšuje nabídku. A tak muselo Nintendo svůj plán změnit a chce do konce roku prodat „pouze“ 10 milionů kusů jejich konzole Switch.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *