iPhone 8 nebude mít Touch ID, tvrdí analytici

Původně se předpokládalo, že Touch ID u iPhonu 8 bude implementováno přímo do displeje. Podle nových zpráv to ale vypadá, že ho nadcházející iPhone nebude mít vůbec.

iPhone 8 bude mít displej roztažený přes celou přední stranu, to je již jisté. Kvůli tomu ale nezbyde místo pro hardwarové domovské tlačítko, které má v sobě čtečku otisků prstů. Původně se předpokládalo, že Touch ID bude integrováno přímo do displeje, čemuž nasvědčovaly i patenty Applu. Analytik Andy Hargreaves ze společnosti Pacific Crest Securities ale tvrdí něco jiného.

Podle něj má Apple s integrací čtečky do displeje problémy a ta u iPhonu 8 vůbec nebude – minimálně na tradičním místě. Podle něj existují tři možnosti. První je úplné odebrání Touch ID, přičemž jeho funkčnost bude nahrazena senzorem pro rozpoznávání obličeje. To by ale přineslo další technické problémy. Je tak možné, že Touch ID bude vynecháno pouze u letošního modelu a dočkáme se jí až u iPhonu 8s. Třetí možností je zabudování Touch ID do zadní části displeje, ale to je nepravděpodobné.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *