iPhone 8 bude mít větší a jemnější displej

Díky odebrání rámečku bude mít nadcházející iPhone mnohem větší displej, který má být zároveň i výrazně jemnější.

To, že iPhone 8 bude mít displej roztažený přes celou přední stranu zařízení, je již téměř jisté. Nyní přišla společnost KGI i s informacemi o tom, jaké budou konkrétní rozměry tohoto displeje a dokonce i jaké bude jeho rozlišení.

Analytik ze společnosti KGI se zabýval menším iPhonem, tedy tím, který má v současnosti displej o uhlopříčce 4,7 palce. již dříve jsme vás informovali o tom, že nadcházející iPhone pravděpodobně nebude mít hardwarové domovské tlačítko. Tím vznikne v dolní části zařízení další místo pro displej, které má být určené pro speciální oblast s ovládáním různých funkcí.

Displej, který bude roztažený přes celou přední stranu zařízení, má pak mít velikost 5,8 palce oproti současným 4,7 palcům. Nicméně veškerá tato plocha nebude využitelná. Zaprvé je nutné z této plochy odečíst zmíněnou funkční oblast. Dále analytik počítá s tím, že ani úplně krajní části displeje pak nebudou využitelné. Využitelná pak bude oblast displeje o velikosti 5,15 palce, což je stále výrazně větší plocha než u současných iPhonů.

Na závěr analytik zmínil i jeho odhady pro rozlišení tohoto displeje. Počet pixelů na jeden čtvereční palec má být 521, což je výrazně více než u současného iPhonu 7, kde je to přibližně 320 pixelů. Celkové rozlišení funkční oblasti displeje má být 2436×1125 pixelů.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *