Bezdrátové nabíjení bude dostupné u všech letošních iPhonů

Tento rok mají být představeny tři nové iPhony. Podle společnosti KGI budou všechny tyto modely podporovat bezdrátové nabíjení.

Podle KGI budou tento rok představeny dva modely úplně nového iPhonu 8 a jeden vylepšený iPhone 7, pravděpodobně 7s. Všechny nové modely mají být představeny tradičně na podzim. Nicméně dříve se mluvilo o tom, že ne všechny tři nově představené modely budou bezdrátové nabíjení podporovat. Toto nová zpráva společnosti KGI vyvrací a tvrdí, že se bezdrátového nabíjení dočkáme u všech nových modelů.

Podle analytika Ming Chi Kua bude modul pro bezdrátové nabíjení produkovat více tepla, takže bude nutné vestavět do zařízení novou, grafitovou ochrannou vrstvu, která bude chránit 3D Touch senzor pro snímání síly stisku. Analytik má také obavy z toho, že skleněný kryt, o kterém se v souvislosti s nadcházejícími iPhony také mluví, bude mít horší tepelné vlastnosti než v současnosti používaný hliníkový kryt.

Apple podle současných zpráv vyvíjí úplně novou technologii pro bezdrátové nabíjení, která by umožnila zařízení nabíjet i na větší vzdálenosti. Právě současné technologické omezení, kvůli kterému je nutné mít zařízení položené přímo na nabíjecí podložce, je údajně důvodem, proč Apple u iPhonů dosud podporu této technologie nepřidal.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *