Podle žaloby Apple úmyslně vyřadil z provozu FaceTime v iOS 6

Apple se opět stal cílem nové žaloby. Ta na společnost byla podána kvůli tomu, že údajně úmyslně rozbila FaceTime v iOS 6, aby donutila uživatele přejít na novější systém, potažmo koupit nový iPhone.

Všechno začalo v roce 2012, kdy Apple prohrál soud ohledně patentů obsažených ve FaceTime a kvůli tomu musel začít platit společnosti Akami vysoké částky v závislosti na přenesených datech pomocí této služby. Apple tedy začal podle žaloby hledat způsoby, jak částku vyplácenou Akami snížit. Podle žaloby Apple úmyslně „rozbil“ FaceTime v iOS 6 pomocí dřívější expirace digitálního certifikátu.

Protože v iOS 7 už Apple použil pro FaceTime novou technologii, vyhnul se tím zmíněným poplatkům a problém byl vyřešen. Žaloba dokonce obsahuje údajnou emailovou konverzaci dvou zaměstnanců Applů, ve které se o úmyslném rozbití FaceTime v iOS 6 zmiňují. Jediným řešením má podle nich být upgrade na iOS 7. Nicméně upgrade na iOS 7 např. u iPhonu 4 nebo 4s zařízení velmi zpomalí, což je v žalobě také zmíněno.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *