Většina uživatelů by preferovala USB-C před Lightning konektorem

Na webu 9to5Mac proběhla anketa, ve které se čtenáři mohli vyjádřit, zda by u produktů Apple preferovali v současnosti používaný Lightning konektor nebo nový USB-C konektor.

Téměř tři čtvrtiny čtenářů si myslí, že by Apple měl u iPadů přejít z Lightning konektoru na USB-C, přičemž téměř polovina z nich si myslí, že by Apple měl totéž udělat i u iPhonu. Ti, co by nadále preferovali Lightning konektor, uvádějí jako důvody pro setrvání především o trochu větší velikost USB-C a jeho menší robustnost.

Většina respondentů si ale myslí, že Apple v budoucnu na USB-C u iPhonu eventuálně přejde – téměř třetina si dokonce myslí, že tomu tak bude již tento rok. Pouze necelá pětina respondentů je přesvědčena, že se Apple tomuto konektoru u USB-C úplně vyhne.

Apple již svoji náklonost k USB-C předvedl tento rok u nových MacBooků Pro. Celkově by dávalo smysl, pokud by Apple, který si zakládá na obrovské kompatibilitě mezi svými produkty, používaný konektor sjednotil. Pro tyto účely se USB-C vybízí – podle některých se jedná o poslední velký standard pro konektory, než bude většina zařízení připojována pouze bezdrátově.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *