Apple vyvíjí nové biometrické senzory, které mají nahradit Touch ID

Tento týden jsme vás informovali o tom, že budoucí iPhony by mohly obsahovat laserový senzor pro rozpoznávání obličeje. Podle analytika ze společnosti KGI by tyto nové technologie mohly časem nahradit Touch ID.

Známý analytik Ming-Chi Kuo věří, že Apple hledá náhradu za Touch ID, které plní funkci čtečky otisků prstů. Touch ID bylo poprvé představeno u iPhonu 5s a od té doby se výrazně zrychlilo. Nicméně jeho nevýhodou je velikost – Apple podle současných informací chce mít u budoucích iPhonů displej roztažený přes většinu přední strany zařízení.

Apple si již nechal patentovat technologii, která by umožnila integrovat Touch ID přímo do displeje. Nicméně nyní to vypadá, že by čtečka otisků prstů mohla být nahrazena úplně jinou technologií – Touch ID v displeji nemusí být kompatibilní s technologií OLED, kterou Apple plánuje u budoucích iPhonů využívat. Proto by ověření identity mohlo být v budoucnu zajišťováno pomocí laserového a infračerveného senzoru, které by rozpoznávali obličej a byly by umístěny vedle přední kamery.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *