Takhle vypadá iPhone 7: Duální fotoaparát, žádný jack na sluchátka a lesklá černá

Po více než roku čekání jsme se konečně dočkali. Apple na konferenci v San Francisku představil svůj nový vlajkový smartphone jménem iPhone 7.

Žádné překvapení se ale nekoná. Potvrdily se prakticky skoro všechny spekulace, které o iPhonu kolovaly. Jak tedy smartphone vypadá a co umí?

Vzhledem je vskutku podobný svým předchůdcům iPhone 6 a 6s. Jen přišel o své čáry na zadní straně. Nabízí ale novou barevnou variantu lesklou černou.

Zajímavější je až vnitřek. Tomu korunuje zatím nejvýkonnější procesor Applu A10 se čtyřmi jádry, díky kterému se z iPhonu vskutku stává malý počítač. Domovské tlačítko prošlo malou revolucí, kdy vlastně už není tlačítkem, ale senzorem využívajícím taptic engine. Zařízení také konečně dostalo voděodolnost a prachuvzdornost.

Hlavní devízou iPhone 7 je jeho 12MP fotoaparát. Oba dva modely (iPhone 7 i iPhone 7 Plus) dostaly optickou stabilizaci, skvělou světelnost 1/8f a true tone blesk. Verze Plus navíc obsahuje dlouho očekávaný duální fotoaparát, který umožňuje otický zoom.

Zařízení nemá jack na sluchátka. Apple ke kontroverznímu kroku opravdu přikročil a tvrdí, že je to budoucnost. Nabízí proto k němu nová sluchátka přes lightning konektor a redukci z lightning na jack. Díky ušetřenému místu na dolní hraně telefonu má iPhone 7 navíc další reproduktor, takže nově nabízí stereozvuk.

Větší revoluce se dočkáme až příští rok. 

2 3 3 4 5

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *