Apple vybírá dodavatele pro OLED displeje u budoucích iPhonů

Podle současných informací bude iPhone představený v roce 2018 používat OLED displej. Apple proto již začal s vytvářením dodavatelských řetězců pro tyto displeje.

Výroba komponent pro iPhone představený v roce 2018 (pravděpodobně pojmenovaný iPhone 8) má podle současných odhadů začít v květnu příštího roku. Aby výroba probíhala hladce, Apple již začal se zajišťováním výrobců OLED displejů pro tento budoucí iPhone. O tyto zakázku je totiž velký zájem.

Dodavatelem vlastních displejů bude s nejvyšší pravděpodobností Samsung Display. Samsung je za tuto zakázku zajisté rád, protože v současnosti to vypadá, že již nadále nebude výrobcem procesorů řady A pro iOS zařízení. Kromě vlastního OLED displeje je ale potřeba sehnat i dodavatele přidružených komponent. Apple v tuto chvíli hledá dodavatele flexibilních tištěných obvodových desek, které se budou používat u OLED displejů, nebo dodavatele materiálů pro výrobu komponent. Společnost nehledí pouze na výkon a kvality potenciálních dodavatelů, ale sledují i jejich dodavatelskou kapacitu a jejich management.

Zdroj: patentlyapple.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *