Bude po představení iPhonu 7 zlevněn iPhone SE?

Je možné, že iPhone SE bude se zahájením prodeje iPhonu 7 zlevněn? Nad tím se zamysleli na webu 9To5Mac.

Příchod nového iPhonu obvykle znamená zlevnění jeho starších modelů. Například s příchodem iPhonu 6 a 6 Plus byly zlevněny modely 5s a 5c, po představení iPhonu 6s a 6s Plus byly zlevněny modely 6, 6 Plus a 5s, naopak prodej modelu 5c byl úplně ukončen. Letos je ale situace odlišná, protože byl v neobvyklý čas mimo tradiční cyklus představen 4palcový iPhone SE, který nahradil model 5s.

To vzbudilo otázky, jaký vliv bude mít nadcházející iPhone 7 na cenu právě iPhonu SE. Navíc se v souvislosti s iPhonem 7 hovořilo o vzniku úplně nové řady 7 Pro, která by byla produkována vedle řad 7 Plus a klasické 7.

Pokud by Apple pokračoval ve své obvyklé strategii, tak by iPhone 7 nahradil současné modely 6s a 6s Plus a přebral by i jejich cenu. Dále by zlevnil iPhone 6 a 6 Plus. To by ale znamenalo, že by se tyto modely cenou nebezpečně přiblížily iPhonu SE.

Proto jsou pravděpodobnější dvě jiné možnosti. Buď bude prodej modelů 6 a 6 Plus ukončen úplně a cena iPhonu SE bude zachována nebo bude zlevněn jak iPhone 6 a 6 Plus, tak i iPhone SE. Druhá možnost by pro zákazníky byla zajisté příjemnější.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *