Samsung se připravuje na iPhone 8. Ohromně investuje do OLED displejů

Samsung Display ohromně investuje do OLED displejů. Dělá to tak v očekávání iPhonu 8, který má vyjít v roce 2017 (iPhone 7s se přeskočí). Společnost si myslí, že tak učiní i ostatní firmy.

Spolehlivý analytik z KGI Securities Ming-Chi Kuo se domnívá, že Apple přejde na OLED displeje s iPhonem roku 2017. Společnost používá od prvního představení iPhonu LCD displeje, ale tato technologie je již překonána. OLED displeje jsou úspornější, mají lepší barvy a mohou být ohebné.

Výrobci OLED displejů se tak připravují na velké objednávky. Samsung Display údajně investuje 6.82 miliardy dolarů do rozšíření této produkce. „Nová výrobní kapacita pokryje poptávku po 500 milionech displejích, momentálně zvládne továrna vyrobit 300 milionů displejů,“ uvádí zpráva z Digi Report.

Je tu samozřejmě riziko, že Samsung vyrobí příliš OLED displejů. Nicméně to zisk, který chce jihokorejský výrobce podstoupit.

I společnost LG Display investuje do rozšíření výroby OLED displejů. Je vidět, že rok 2017 bude ve znamení technologie OLED.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *