Zaměstnanci Apple Storu jsou špatně placení a zákazníci jim vyhrožují smrtí

Jeden ze zaměstnanců britského Apple Storu promluvil o práci řadového zaměstnance Apple Storu. Ti podepisují slib mlčenlivosti, takže se na veřejnost dostaly jedinečné informace o nižších pracovních pozicích v Applu.

Většina z nás si asi představí práci v Applu jako prestižní a dobře placené zaměstnání. To ale neplatí pro řadové zaměstnance Apple Storů. Ve Velké Británii dostávají tito zaměstnanci plat 8 liber (280 korun) na hodinu. K tomu nemají žádné bonusy, takže většina z nich si v této drahé zemi nemůže ani dovolit produkty, které prodávají – průměrný měsíční plat v Británii je přibližně 80 tisíc korun.

Kariérní postup je v Apple Storu obtížný až nemožný. Veškeré rozhodování o postupech na vyšší místa se vede na celostátní úrovni a většinou se preferuje přebírání zaměstnanců z jiných společností – v Apple Storu, kde pracuje zaměstnanec, který poskytl rozhovor, je z pěti až osmi manažerů pouze jediný, který v Applu začínal – ostatní byli najati z jiných společností. Navíc zaměstnanci nemůžou přejít z polovičního úvazku na plný.

Podle zaměstnance jsou navíc běžné i nadávky od zákazníků, a to včetně výhrůžek smrtí. Navíc zaměstnanci nedostanou žádný bonus, když se jim podaří uzavřít větší zakázku v hodnotě i tisíců liber (stovek tisíců korun). Výhody pro zaměstnance jsou poměrně skromné – slevy na produkty Applu a 15 % sleva na akcie Applu.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *