Apple možná pracuje na chytrém reproduktoru

Na chytrém reproduktoru již pracuje Amazon i Google. Apple proto nezůstává pozadu a údajně pracuje na vlastní verzi tohoto zařízení. To by mohlo obsahovat i kameru.

Na chytrém reproduktoru by samozřejmě běžela Siri, která by tohoto domácího osobního asistenta ovládala. Tento reproduktor pravděpodobně nebude dostupný dřív jak příští rok, ale oproti konkurence od Googlu a Amazonu by mohl obsahovat i kameru na rozpoznávání obličejů.

Dlouhodobá vize Applu je taková, že ty tento chytrý reproduktor byl součástí Apple TV, která by byla řídící jednotkou budoucích chytrých domácností. Amazonu Echo, což je varianta chytrého reproduktoru od Amazonu, se dostává spoustu pozornosti a přibývají pro něj stále nové funkce, např. pro ovládání Spotify nebo volání Uberu.

Právě zmíněná kamera by podle analytiků mohla být tím, co by chytrý reproduktor od Applu dostalo před konkurence. Díky funkci rozpoznávání obličejů by totiž šel jednoduše vyřešit problém s tím, že v domácnosti bydlí více uživatelů a každý má své osobní nastavení.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *