Tim Cook: reakce Wall Street na finanční zprávu Applu je přehnaná

Výkonný ředitel Applu poskytl interview pro televizní stanici CNBC. Mimo jiné hovořil o reakci Wall Street na finanční výsledky Applu z uplynulého čtvrtletí.

Ty byly zveřejněny minulý týden a i když byly v porovnání s minulým rokem horší – jednalo se o pokles v řádu procent – rozhodně se nejedná o předzvěst zániku Applu. I tak ale akcionáři okamžitě zareagovali a hodnota akcií Applu spadla přibližně ze 104 dolarů za kus na 94 dolarů za kus, čímž společnost přišla o 50 miliard dolarů ze své tržní hodnoty.

Podle Tima Cooka je ale taková reakce přehnaná. Přiznává, že očekávání finančníků jeho společnost pravděpodobně nesplnila, nicméně je potřeba brát v potaz to, že minulý rok byly prodeje Applu abnormálně vysoké, takže se jednalo spíš o návrat do normálu. Zdůraznil, že příjmy i zisky Applu jsou stále astronomické a jeho zákazníci jsou spokojení, což je pro něj nejdůležitější.

Cook si také dovolil lehký náznak budoucnosti iPhonu. Reagoval na některé stížnosti, že Apple už své produkty neinovuje. Sdělil, že nový iPhone přinese novinky, které donutí uživatele k upgradu na něj. Společnost prý představí věci, bez kterých si v budoucnu nedovedete představit život.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *