FBI zaplatila za prolomení ochrany iPhonu méně než 1 milion dolarů

Nedávno jsme vás informovali o tom, že FBI zaplatila soukromé firmě za nástroj pro prolomení iPhonu 5c více než 1 milion dolarů. Jednalo se o iPhone, který vlastnil jeden ze strůjců teroristického útoku. Nyní se ukázalo, že FBI ve skutečnosti za nástroj zaplatila méně.

Údajně se totiž jednalo o částku nižší než 1 milion dolarů. Kolem odemčení toho iPhonu se vedla velká debata a dokonce i soudní proces. FBI totiž požádala Apple o vytvoření speciálně upraveného iOS, ve kterém by byly odstraněny některé bezpečnostní funkce. To Apple samozřejmě odmítl, protože soukromí a bezpečnost jeho zákazníků je pro společnost na prvním místě.

Apple poté dostal soudní nařízení, aby FBI pomohl. I tomu ale společnost nevyhověla a celý případ šel tedy k soudu na regulérní soudní proces. Ten začal v březnu, nicméně než mohl být dokončen, tak se FBI podařilo získat výše zmíněný nástroj na odemknutí iPhonu, o kterém toho ale americká federální policie příliš neprozradila. Sdělila pouze fakt, že – naštěstí pro Apple – nástroj funguje pouze na starších zařízeních, např. na iPhonu 5s už údajně nefunguje.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *