KGI: iPhone 7 nebude dostatečně „atraktivní“

Podle analytické společnosti KGI budou prodeje iPhonu v tomto roce ještě nižší než v roce 2014. Jako důvod uvádí to, že nadcházející iPhone 7 nepřinese žádné „atraktivní novinky“.

Autorem těchto odhadů je známý Apple analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities. Apple se navíc podle něj má stát jediným z pěti hlavních výrobců smartphonů, který v tomto roce zaznamená prodejní pokles. Že by se iPhone opravdu nacházel v minulém roce na svém vrcholu?

Zpráva pracuje s nejepším a nejhorším scénářem. V tom nejlepším je odhad počtu prodaných iPhonů v roce 2016 na 205 milionech, v tom nejhorším na 190 milionech – tj. pokles o 11,6, resp. 18,1 %. Nicméně v obou případech Apple zůstane druhým největším výrobcem smartphonů – první místo obsadí opět Samsung s 320 miliony prodaných kusů.

Bylo by to poprvé v historii, co iPhone zaznamenal prodejní pokles. Nicméně to bylo předpovězeno již dříve, takže se nejedná o žádnou novinku. Prvním důvodem pro tento pokles je iPhone SE. Těch se podle Kua neprodá příliš a na celkové prodeje Apple tak bude mít pouze malý vliv – konkrétně se má jednat o 12 – 18 milionů prodaných kusů.

Jako druhý důvod uvedl Kuo nízkou atraktivitu nadcházejícího iPhonu 7. Podle něj by se Apple měl zaměřit na především na vzhled telefonu, aby udržel zákazníky v zájmu o něj.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *