Recenze: Tvrzené sklo pro váš iPhone

Už jste někdy pocítili tu ztrátu, když vám z ničeho nic vypadl telefon z ruky a už nevypadal jako dřív? Jsme si jisti, že se několik takových mezi námi určitě najde.

Většina lidí hned po koupi svého drahého miláčka řeší, jak ho preventivně ochránit proti rozbití, ať už telefonu jako celku či samotného displeje. Poté je zase otázkou jaký typ krytu si vybrat; co si budeme povídat, kousek barevného plastu telefon nezachrání. Další velice častá otázka zní, jestli vybrat folii či tvrzené sklo. Samozřejmě, folie je o něco levnější, ale už neposkytuje takovou ochranu jako tvrzené sklo.

Telefon člověk používá denně, a pokud zavrhnete pořídit si na něj ochranu displeje, zcela jistě se vám na něm začnou objevovat tzv. „mikroškrábance.“

Dnes jsme si pro vás připravili recenzi na světově nejtenčí Tempered Glass 9H a Colorful Nano Slim Glass.

Tempered Glass 9H

IMG_4621

Pokud se zaměříme na obal jako takový, je zhotoven z plastu, což vám zaručí, že k vám dorazí sklo úplně v pořádku bez jakékoli vady.

Balení obsahuje vše potřebné pro aplikaci skla na telefon, speciální alkoholem napuštěný ubrousek, látkový hadřík a samozřejmě samostatné tvrzené sklo opatřené folií k ochraně.

Pro aplikaci důkladně očistěte telefon přiloženým ubrouskem, který je napuštěn alkoholem, a poté ho pečlivě usušte látkovým hadříkem. Když jste si zcela jisti, že na vašem telefonu nezůstaly případné otisky ani jediné smítko prachu, přiložte tvrzené sklo (zbavené ochranné folie) na telefon. Za veliký bonus považujeme fakt, že při aplikaci stačí přiložit sklo k telefonu, zatlačit prstem doprostřed skla a poté už jen pozorovat, jak sklo k telefonu za pár vteřin samovolně přilne.

Teď si řekneme něco o samotném skle. S jeho tloušťkou, 0,2 mm, je považováno za nejtenčí tvrzené sklo na světě. Díky tomuto sklu se už nemusíte bát položit váš telefon displejem dolu. Váš telefon vám díky své povrchové tvrdosti úrovně 9H důkladně ochrání proti sebemenším škrábancům i prasknutí. Sto procentně zachovává citlivost doteku. Jestli se obáváte, pokud jste tedy vlastníkem nejnovějšího iPhonu 6s či iPhonu 6s Plus, že se vám zhorší kompatibilita s 3D Touch, můžete být bez obav, telefon reaguje na 3D gesta stejně, jako kdybyste žádné sklo neměli. Jeho kompatibilnost s obaly je také stoprocentní, díky jeho velikosti, která je o trochu menší, než známe třeba z Apple Storu a díky tomu můžete použít jakýkoli obal budete chtít.

Jediné, co bychom mohli říci jako takové Proti, je mírná mastnota, která se drží na povrchu skla, viditelnost otisků a také to, že po řádném aplikování sklo podél delších stran iPhonu přibližně jeden milimetr nedoléhá 100%. Tím není myšleno, že by se odlepovalo, pouze je zde lehce viditelný pruh. Na druhou stranu, máme sklo i od jiného, podstatně dražšího výrobce a u něj sklo na stranách nedoléhá úplně stejně.

Colorful Nano Slim Glass

IMG_4616

Nyní se již nebavíme pouze o průhledném skle, ale o metalickém černém. A také se už nejedná o ochranu pouze displeje, protože toto balení obsahuje jak přední tak i zadní část, obě v metalické černé barvě.

Obsah balení se však trochu liší od prvního skla. Nejenže zde máte o jedno sklo na zadní stranu navíc, kromě vlhkého i suchého hadříku balení také obsahuje samolepky pro řádné odstranění prachu a všech dalších nečistot. Toto balení navíc také obsahuje návod s přesnými pokyny pro očištění telefonu a aplikaci tvrzeného skla. I přes to se aplikace od prvního skla neliší.

Vlastnosti tohoto skla se velice podobají prvnímu, tedy Tempered Glass 9H. Stoprocentně zachovává citlivost doteku, je odolný proti sebemenším škrábancům i prasknutí (povrchová tvrdost na úrovni 9H).

I u tohoto skla se žádné vzduchové pruhy podél strany telefonu neobjevili a sklo drží perfektně.

Sklo jako takové je o trochu větší, než Tempered Glass 9H, neboli ho můžeme považovat za standardně velké. 

Závěr

Na tvrzená skla si náš tým po dobu testování velice rychle zvykl a už ani nevnímáme, že na telefonu nějaké máme. Obě skla řádně drží na svých místech a velice dobře plní svůj úkol.

Skla jsme objednávali z e-shopu tvrzenysklo.cz , kde byl dodavatel velice ochoten a poskytl nám pro vás, naše čtenáře, 20% slevu na všechno zboží po zadání kódu „applereport“.  Cenově vás obchod zajisté osloví, protože první testované sklo stojí 159 Kč a druhé 299 Kč, a to před využitím 20% slevy!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *