Společnost, co hackla iPhone 5c, se domnívá, že zvládne i iPhone 6

Cellebrite, společnost, o které se předpokládá, že pro FBI zpřístupnila iPhone 5c z teroristického útoku v San Bernardinu, si myslí, že se zvládne dostat i do zamčeného iPhonu 6.

CNN píše, že se se společností setkal minulý týden italský architekt Leonardo Fabbretti, protože chtěl zjistit, zda by mu zvládla odemknout iPhone 6 jeho zesnulého syna. Syn před svojí smrtí přidal do zařízení otisk prstu otce, aby se do iPhonu dostal, ale zařízení restartu vyžadovalo ještě kód, který otec nezná.

Apple mu sdělil, že je nemožné se dostat do iPhonu bez hesla, nicméně Cellebrite na tom údajně poměrně úspěšně pracuje.

„Zrovna jsem přišel z jejich kanceláře v severní Itálii. Schůze proběhla dobře. Něco se jim podařilo stáhnout, ale pro zbytek potřebují více čas,“ uvedl Fabbretti.

Tyto soubory obsahují řadu fotek a konverzací, které otec chce vidět. Je mezi nimi i několik videí, jež byly pořízeny tři dny před smrtí jeho syna.

Celý případ je zajímavý tím, že FBI minulý týden uvedla, že metoda, kterou použili k otevření iPhonu 5c, nefunguje na žádném novějším zařízení. Takže odemknout iPhone 6 by teoreticky nemělo jít. Pokud se to společnosti podaří, Apple bude mít problém.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *